Tikku-installaatio on myytävänä: vastaukset viiteen kysytyimpään kysymykseen

HDW HOP -kaupunki-installaatioihin kuuluva Tikku-talo on nyt myytävänä Kiinteistömaailman tarjouskaupalla. Lue yleisimmät kysymykset parkkiruudun kokoisesta pienkerrostalosta ja sen myynnistä.

Parkkiruudun kokoinen kolmikerroksinen kerrostalo Tikku saa uuden kotipaikan Kiinteistömaailman Tarjouskaupalla. Marco Casagranden suunnittelema Tikku demonstroi tulevaisuuden tiivistä asuinrakentamista sekä kotimaista puurakentamista. Tikku on Helsinki Design Weekin ajan nähtävillä Helsingin keskustassa Keskuskadun ja Kaivokadun kulmauksessa Ateneumin luona, minkä jälkeen se on siirrettävissä ostajan haluamaan käyttötarkoitukseen ja paikkaan. Tikku on rakennettu Kuhmon Woodpoliksessa. Kaikki teoksessa käytetty puumateriaali on kestävästi hoidettujen metsien puusta valmistettuja tuotteja ja PEFC-sertifioituja.

Kysymyksiin vastasi kiinteistövälittäjä Kirsi Oras. Lue ja katso lisää kuvia Tikku-talosta Kiinteistömaailman sivuilta täältä.

 

Onko Tikku talvilämmin?

Tikku ei sellaisenaan ole talvilämmin, mutta koska rakennus on puuta, niin se on ulkopuolelta eristettävissä ja ulkoverhoiltavissa.

Miten Tikun kuljettaminen tapahtuu?

Tikku koostuu neljästä moduulista, perustasta, kahdesta oleskelukerroksesta ja ylimmästä terassi/viherhuone  -modulista. Jokainen on irroitettavissa omaksi ”palikakseen”. Kuljetukseen suositellaan rekkaa!

Millaisen perustuksen Tikku vaatii?

Tasaisen ja kestävän alustan, varsinaista perustusta ei vaadita. Perustusmoduulissa on 100 mm säätövara.

Saako Tikkuun vesijohdot?

Tikkuun on mahdollista jälkiasentaa omalla kustannuksella vesijohdot / viemäri.

Vaatiiko Tikku rakennusluvan?

Tämä tulee aina tarkistaa sen kunnan rakennusvirastolta, jonne Tikku aiotaan sijoittaa. Toiset kunnat hyväksynevät Tikun toimenpideluvalla, toiset saattavat vaatia rakennusluvankin.