Weekly Pics: Marimekko Designathon

Weekly Pics –sarjassa kurkistetaan muotoilualan ammatilaisten arkeen ja juhlaan. Tällä kertaa pääsemme kurkkaamaan Marimekko Designathoniin, joka järjestettiin Marimekko-talossa Helsinki Design Weekillä 15.-17.9.

Herttoniemessä sijaitseva Marimekko-talo muuttui viikonlopun ajaksi 15. –17.9.2017 koodaritapahtuman areenaksi. Kansainvälinen Marimekko Designathon -kilpailu toivotti uudet tekijät tervetulleiksi haastamaan perinteisen tekstiili- ja vaateteollisuuden konventiot. Marimekko Designathon yhdisti designia ja teknologiaa uusien innovatiivisten ratkaisujen synnyttämiseksi, VR- ja AR-teknologioiden avulla.

Marimekko Designathon © Janita Autio

Kilpailuun valitut 50 designeria ja koodaria saivat käyttöönsä Marimekon ikoniset kuviot, suomalaisten kansallisaarteet. Muun muassa Unikko-kuviosta lähdettiin työstämään jotain uutta – kohtaamisia, kokemuksia, palveluja tai mahdollisesti täysin uuden tyyppistä toimintaa.

© Janita Autio
© Janita Autio
© Janita Autio

Monialaisessa tuomaristossa olivat mukana Arni Aromaa, Juho Kastemaa, Kari Korkman, Linda Liukas sekä puheenjohtajana Tiina Alahuhta-Kasko.

© Janita Autio
© Janita Autio

Tuomaristo on valinnut neljä parasta ideaa 13 joukkueen kilpailutöistä. Palkitut tiimit pääsevät esittelemään töitään sijoittaja- ja startup-yleisölle vuoden 2017 Slush-tapahtuman yhteydessä 30.11.–1.12.

© Janita Autio
© Janita Autio

Neljä valittua tiimiä ovat: Team KuosiIvan Rzhanoi, Yan He, Christian Anttonen, Sanna Naapuri; Team KukkoRauno Huttunen, Petja Kärki, Sona Brabencova; Team Nano Spark Jussi Koskimäki, Samuli Rouvinen, Sami-Pekka Ollila, Minna Salonen ja Team Wi-Finally Eduardo Solorzano Tejeda, Mikaela Hallenberg, Emil Lindfors, Soheum Hwang, Linda Ukkonen.

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna