Vinkit Lähiöfest2017 ohjelmaan

Syyskuun viimeinen viikko on lähiöiden viikko. Lähiöfest2017 avaa kaupunkikeskustelua uudella tavalla ja kannustaa lähtemään turistiksi Helsingin eri kaupunginosiin. Katso vinkkimme koko viikolle.

Lähiöfest on 25.9.–1.10. järjestettävä, kymmeneen Helsingin lähiöön ja kaupunginosaan levittäytyvä tapahtuma, joka tuo yhteen asukkaat, yritykset ja yhteisöt sekä kaupungin.

Tutustu Lähiöfest2017 koko ohjelmaan täällä.

 

‘People-Driven City’ -seminaari

Kaupunkisuunnittelun ja -aktivismin eturivin nimet Euroopan eri kaupungeista kohtaavat perjantaina viikon pääseminaarissa. Seminaarissa puhuvat muun muassa kaupunkisuunnittelijoiden kärkijoukkoon lukeutuva Kees Christiaanse, tänä vuonna Mies van der Rohe -palkinnon voittanut arkkitehti Xander Vermeulen Windsant, luovien hubien perustajat Lontoosta, Amsterdamista ja Tallinnasta sekä täkäläisiä vaikuttajia apulaispormestari Anni Sinnemäestä Yhteismaan Pauliina Seppälään.

10:00-18:00
29.9.
Helsingin yliopiston pääjuhlasali
Lue lisää

 

MiniDome

Festivaalin keskus-hubina toimii NCC:n pohjoismaisen Dome of Visions -konseptin mukainen paviljonki, joka rakennetaan viikoksi viikoksi Teurastamolle Kalasatamaan. ”Ideoiden kasvihuoneessa” on viikon ajan Aalto-yliopiston arkkitehtiopiskelijoiden näyttely lähiötoreista jamuun muassa Sitran järjestämiä työpajoja arjen kestävistä valinnoista. Torstai-iltana Image-lehti vetää kaksi suorasukaista keskustelua kaupungin muutoksesta.

25.9.-1.10.
MiniDome, Teurastamo
Työpajankatu 2
Lue lisää

 

Koe tulevaisuuden lähiö

Pääyhteistyökumppani Vahanen demoaa Kontulan Keinutien naapurustossa, miltä tulevaisuuden lähiö tuntuu ja näyttää, miten taloyhtiöt voivat toimia lähiöuudistuksen vetureina. Vahanen kutsuu kaikki lähiöiden asukkaat mukaan unelmoimaan ja ideoimaan. Vahasen kanssa tulevaisuuden lähiötä visioivat aiemmin viikolla myös Aalto-yliopiston muotoiluopiskelijoita, jotka tutkivat mitä annettavaa palvelumuotoilulla on taloyhtiöille.

09:00-16:00
27.9.
Keinutie 5
Lue lisää
Almedalen 2015, Dome of Visions

Ravintola Safka

Lähiöfest2017 -pääkumppani K-Market perustaa pop-up-ravintolan perjantai-illaksi ja lauantaiksi Vuosaaren lukion tiloihin. Lähiömenun kokoajana on kokki Harri Syrjänen, ja sen suunnittelussa hyödynnetään niin lähiöiden kauppiaiden kuin muiden yrittäjien makuvinkkejä. Ravintolan tuotot lahjoitetaan hyväntekeväisyyteen, helsinkiläisten nuorten hyväksi.

19:00-22:00
29.9.
Vuosaaren lukio
Vuosaarentie 7
Lue lisää

 

#hoodshelsinki-kisa

Viikonloppuna avoimia yleisötapahtumia on ympäri Helsinkiä 10 eri kaupunginosassa. Festivaali haastaa kiertämään Instagram-kisalla, jossa voi voittaa yllätyspalkintoja lähiöiden pieniltä yrittäjiltä ja muilta yhteisöiltä. Tapahtumapaikkoja ovat mm. Helsingin kaupungin neljä tapahtumatoria Vuosaaressa, Malmilla, Pohjois-Haagassa ja Herttoniemenrannassa. Lisäksi viikonloppuna voi lähteä esimerkiksi lauantaiaamuna pyöräretkelle ympäri Lauttasaarta, nähdä ‘Tappajahain’ uimahallissa Siltamäessä ja skeitata viimeiseen metroon asti Kontulassa.

30.9.-1.10.

Ympäri Helsinkiä

Lue lisää

 

 

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna