Helsinki Design Weekly Podcast 7: Sonja Heikkilä ja Ian Sacs

Seitsemännessä podcast-jaksossa Sonja Heikkilä ja Ian Sacs keskustelevat siitä, mitä on liikkuminen palveluna ja kuinka uusi ajattelutapa liittyy Helsingin tulevaisuuteen.

Jakso 7

Sonja Heikkilä, hankejohtaja, OP Ryhmä
Ian Sacs, projektipäällikkö, Ramboll

Sonja Heikkilä on liikenneinsinööri ja liikkuminen palveluna –ajattelun (Mobility as a Service, MaaS) pioneeri. Parhaillaan hän työskentelee OP Ryhmässä. Hän on aiemmin toiminut Helsingin kaupungin liikenneinsinöörinä, ja kansainvälinen media, mm. Business Insider, Bloomberg ja Fast Company, on noteerannut hänen uraauurtavan työnsä MaaS-ajattelun parissa. Ian Sacs on valmistunut Tennessee-Knoxvillen yliopistosta rakennustekniikka pääaineenaan ja työskennellyt liikennepäällikkönä Hobokenin kaupungissa New Jerseyssä, Yhdysvalloissa. Hän on julkaissut aktiivisesti blogikirjoituksia liikenteeseen liittyvistä aiheista. Tällä hetkellä hän työskentelee Rambollin liikennekonsulttina Helsingissä.

Tässä jaksossa Sonja ja Ian keskustelevat siitä kuinka liikkuminen palveluna on korvaamassa liikenteen palveluna. Koska vaihtoehtoja on loputtomasti, haasteena on uskaltaa luopua tutusta ja olla aidosti luova. Miksi Helsinki on etulyöntiasemassa tämän kehityksen suhteen? Millainen on yksityisautojen tulevaisuus? Millainen on liikkumisen koko kattaus? Ja mitä kaupunkeja Sonja ja Ian itse pitävät esikuvina?

[button class=”” text=”Kuuntele jakso” url=”https://itunes.apple.com/fi/podcast/episode-7-sonja-heikkil%C3%A4-project-director-at-op-financial/id1274495051?i=1000393067087&l=fi&mt=2″ ]

Sonja Heikkilä

Helsinki Design Weekly Podcast

Helsinki Design Week Podcast on muotoilun ystäville ja ammattilaisille, ja kaikille, jotka ovat kiinnostuneita kuinka luovat tekijät ja päättäjät ajattelevat ja työskentelevät. Se on myös ihmisille, jotka rakastavat kaupunkeja ja urbaania elämää. Kun koko maailma keskittyy kaupunkeihin, podcast ottaa selvää, mitä kaikkea hienoa on parhaillaan käynnissään ja kuinka kaupungistumista voidaan kehittää ja muotoilla asukkaiden hyväksi.

Sarjan fokus on globaaleissa trendeissä, jotka ovat kytköksissä kaupungistumiseen. Kaikki jaksot ovat englanniksi ja kestävät noin puoli tuntia.

Podcast on nauhoitettu Helsingissä, mutta on kotonaan kaikissa maailman kaupungeissa. Vierailla on jokin suhde Helsinki Design Weekiin, mutta mikä vieläkin tärkeämpää, he kaikki ovat tehneet asioita, jotka uudistavat muotoilumaailmaa.