Helsinki Design Week 2017 oli yhä kansainvälisempi

Helsinki Design Week teki jälleen yleisöennätyksen. Kolmannentoista kerran järjestetty kaupunkifestivaali kiinnosti yhteensä yli 160 000 kävijää.

Kävijämäärältään suurimmat tapahtumat olivat Habitare (56 000 vierasta) ja Design Market (30 000 vierasta). Suvilahdessa pidettyyn Lasten viikonloppuun osallistui puolestaan 9000 isoa ja pientä festivaalivierasta. Muita erityisiä kohokohtia 250 tapahtuman joukossa olivat HDW HOP -kaupunki-installaatiot sekä kansainvälisiä muotoilualan tähtiä vilissyt DesignCommons-ilta.

Clarion Hotel Helsinki oli DesignCommons -illan tapahtumapaikkana. © Iiris Heikka
Tiffany Chu © Iiris Heikka

”Kansainvälistyminen on yksi Helsinki Design Weekin strategisista tavoitteista. Yhteistyössä afrikkalaisen Design Indaba -muotoilukonferenssin kanssa järjestetty DesignCommons oli rohkea kokeilu, joka onnistui erinomaisesti. Tämä oli yksi vuoden vaikuttavimmista design-konferensseista”, Helsinki Design Weekin johtaja Kari Korkman sanoo.

”Suurlähetystöjen intiimit Design Diplomacy -keskustelutilaisuudet ovat nekin osoitus kansainvälistymisestämme – tiiviit suhteet eri maiden lähetystöihin ennakoivat sitä, että Helsinki Design Weekillä on jatkossakin kansainvälistä sisältöä.”

Yksi Design Diplomacy -keskusteluista järjestettiin Iso-Britannian suurlähetystössä. © Iiris Heikka
Yleisöä Iso-Britannian suurlähetystössä. © Iiris Heikka
Design Market © Iiris Heikka

Vuoden 2017 Helsinki Design Weekin teemana oli Q&A. Kysymyksiä ja vastauksia etsivä teema korosti, että hyvä design on ennen kaikkea hyvää ajattelua. Teemaa tuotiin esiin mm. New Marketin, Q&A-teemaisten ratikkakeskustelujen ja Helsinki Design Weekin podcast-sarjan sisällöissä. Teema ohjasi myös 150 kanssajärjestäjän ohjelmasuunnittelua.

Q&A Tram Talks © Renja Nurmi
Marco Casagranden suunnittelema Tikku-talo oli yksi HDW HOP -kaupunki-installaatioista. © Iiris Heikka
Lasten viikonlopun ohjelmassa oli mm. Lego-työpaja. © Iiris Heikka
Lasten viikonloppu © Iiris Heikka

Haluamme esittää kiitoksen kaikille Helsinki Design Weekin kävijöille, tapahtumajärjestäjille ja mahdollistajille. Kiitos pääyhteistyökumppaneillemme Clarion Hotelsille ja Rambollille, yhteistyökumppaneillemme DriveNow:lle, Evermadelle ja Tallink Siljalle sekä mediakumppaneillemme Bassolle, Dezeenille ja JCDecaux’lle. Kiitos myös tukijoillemme Helsingin kaupungille, Taiteen edistämiskeskukselle sekä Opetus- ja kulttuuriministeriölle. Nähdään Helsinki Design Weekillä 6.-16.9.2018!