Hotelli olohuoneena – Clarion kutsuu kaupunkilaisia leffailtoihin

Kuinka hotelli voisi palvella asiakkaitaan yhä paremmin – ja siinä sivussa parantaa myös kaupunkilaisten elämänlaatua? Tätä selvitettiin keväällä palvelumuotoilutyöpajassa, jonka Clarion-hotellit järjestivät yhdessä Helsinki Design Weekin kanssa. Clarion on Helsinki Design Weekin pääyhteistyökumppani.

Työpajassa käsiteltyjä teemoja olivat mm. ruoka, tapahtumat sekä hyvinvointi. Clarion ja Helsinki Design Week valitsivat parhaat työpajassa syntyneet ideat, ja nyt ideat on siirretty käytäntöön.

”Otimme jo Helsinki Design Weekin aikaan käyttöön designkartat arkkitehtuurista ja designista kiinnostuneille”, kertoo Clarion Hotel Helsinki Airportin hotellinjohtaja Jaana Matikainen. ”Kävelykartta on esimerkiksi työmatkustajalle helppo tapa tutustua Helsinkiin muutamassa tunnissa.”

Seuraavaksi saadaan nauttia yhteisistä elokuvailloista. Perjantaina 13. lokakuuta Clarion Hotel Helsinki Airport järjestää kaikille avoimen, after work -tyyppisen elokuvaesityksen, lokakuun 23. päivä puolestaan Clarion Hotel Helsinki Jätkäsaaressa kutsuu lapsiperheitä katsomaan perhe-elokuvaa. Marraskuussa aiotaan järjestää joogatunteja kummassakin hotellissa.

”Hotellit koettiin ennen asiakkaille varattuina tiloina, mutta nyt trendi on muuttunut vahvasti”, Matikainen sanoo. ”Esimerkiksi naapurimaissa hotellien ravintolat ovat yhtä lailla paikallisten kuin hotelliasiakkaidenkin suosiossa.”

Matikaisen arvion mukaan hotellit ovat jatkossa yhä vahvemmin osa ympäröivää naapurustoa ja yhteisöä. Suomen Clarion-hotelleissa ajatus kotoisuudesta on viety niin pitkälle, että aulatiloja on päätetty kutsua olohuoneiksi (Living Room).

”Ne ovat eläviä tiloja, jotka ovat kaikille avoimet”, Matikainen korostaa.

Clarionin Hotel Helsinki Airportin elokuvanäytöksessä pe 13.10. esitetään Jim Carreyn tähdittämä komedia Yes Man klo 16 alkaen. Lisätietoa tapahtumasta sekä syksyn muusta ohjelmasta saa Clarionin sosiaalisen median kanavista:  facebook.com/clarionhelsinki, facebook.com/clarionhelsinkiairport, facebook.com/kitchenandtablehelsinki, facebook.com/kitchenandtablehelsinkiairport​ @clarionhelsinki @clarionhelsinkiairport