Q&A Raitiovaunukeskustelut podcast 4: Ompeluseura

Kuuntele Helsinki Design Weeklyn järjestämä raitiovaunukeskustelujen sarja nyt Kiekusta podcastina. Keskusteluissa esitetään kysymyksiä ja etsitään vastauksia muun muassa kaupungin, kulttuurin ja työn teemoista.

4. jakso: Ompeluseura

Raitiovaunukeskustelu käsittelee työelämän muutoksia ja tulevaisuuden ennustuksia. Mistä jatkossa saamme palkkamme? Onko koko työelämä yhtä silppua? Pitääkö jokaisen osata koodata? Viekö robotiikka työt vai antaako mahdollisuuden löysään luovuteen? Seuraako työ kaikkialle entä onko jatkossa enää yksityisyyttä? Pääseekö Y-sukupolvi koskaan eläkkeelle? Keskustelun teemat ja väitteet kerättiin Ompeluseuran, sosiaalisessa mediassa toimivan työelämäverkoston kautta.

Keskustelun moderaattorina toimii Milla Halme, Ompeluseuran ylläpitäjä ja SOSTE ry:n viestintäpäällikkö. Keskustelemassa ovat Armi Murto, Suomen Yrittäjien järjestöasiamies ja Miia Savaspuro, viestinnän tekijä Ellun kanoista.

Ompeluseura on vuonna 2014 perustettu, naiseksi identifioituvien työelämäverkostona suuren suosion saavuttanut Facebook-ryhmä, jossa on mukana jo yli 20 000 henkilöä. Verkosto rohkaisee eri alojen naisia pitämään ääntä osaamisestaan, tsemppaamaan toisiaan työelämään liittyvissä asioissa, jakamaan tietoa avoimista työpaikoista ja verkostoitumaan.

[button class=”” text=”Kuuntele jakso” url=”https://www.kieku.com/channel/Q%26A%20Raitiovaunukeskustelujen%20sarja” ]

Q&A Raitiovaunukeskustelut

Helsinki Design Weekillä yhteistyökumppanimme HKL:n kulttuurivaununa toiminut ratikka muuntautui neljänä päivänä designin after work -vaunuksi, joka kulki ympäri Helsingin kaupunginosia. Raitiovaunukeskustelut kytkeytyivät Helsinki Design Weekin vuoden 2017 teemaan Q&A, joka pohtii kaupunkien kehitystä, koulutusta ja oppimista, kestävää kehitystä, tiloja ja taloja sekä luovien alojen yrittäjyyttä ja yhteistyötä.

Erilaiset ja mielenkiintoiset sisällöt raitiovaunuajeluille tuottivat visuaalisen viestinnän suunnittelijoiden järjestö Grafia, kasvuyrittäjyyttä tukeva startup-keskittymä Maria 01, työyhteisöjä kouluttava ja coachaava, luovan työn edesauttaja Avantage Oy ja jo yli 20 000 jäsentä omaava Ompeluseura, naisten työelämäverkosto Facebookissa.