Weekly Tips: marraskuun vinkit

Marraskuussa käydään design-seminaareissa, tutkitaan Kalifornian muotoilukulttuuria ja uskaltaudutaan ehkä jopa Helsingin rajojen ulkopuolelle. Weekly Tips -sarja jakaa joka kuukausi menovinkit designin ystäville.


Duoji vuoigŋa – Muotoja saamelaiskulttuurista

Saamelaiset ottavat Kansallismuseon haltuun 10.-11. marraskuuta – kaksipäiväinen tapahtuma tarjoaa monipuolisia näkökulmia saamelaiseen kulttuuriin ja historiaan. Saamelaisen perinteen roolia naisten kautta tutkiva tapahtuma on suunnattu kaikille saamelaiskulttuurista kiinnostuneille. Viikonlopun ajan museossa on esillä Suohpanterror-ryhmän julistetaidetta sekä kaksi saamelaista taidekäsityötä esittelevää näyttelyä. Museokauppaan rakentuu myös Suomen saamelaisten käsityöntekijöiden yhdistyksen pop-up-myymälä.

Duoji vuoigŋa – Muotoja saamelaiskulttuurista 
9.-10.11.
Kansallismuseo
Mannerheimintie 34, Helsinki


California-näyttely Designmuseossa

Lontoon Design Museumin järjestämä California-kiertonäyttely esittelee Yhdysvaltojen länsirannikolla syntynyttä muotoilua ja alueen voimakasta vaikutusta muotoilukulttuuriin. Samana päivänä Designmuseon Galleriassa avautuu myös tämänvuotisen Kaj Franck -muotoilupalkinnon voittajan näyttely. Voittaja paljastetaan myöhemmin.

California
10.11.-14.3.
Designmuseo
Korkeavuorenkatu 23, Helsinki


Digitalist Design Forum

Digitalist Design Forum on aamupäivän mittainen tapahtuma, jonka tavoitteena on lisätä ymmärrystä muotoiluajattelusta, antaa käytännön esimerkkejä yritysten kilpailukyvyn kasvusta muotoilun avulla ja kannustaa kehittämään brändikokemusta jatkuvasti paremmaksi. Tapahtuma on tarkoitettu niin designin tuottajille, ostajille kuin suunnittelijoille.

Digitalist Design Forum
16.11. klo 8-12
Tennispalatsi
Salomonkatu 15, Helsinki


NODUS Talks: Design + Governance

NODUS Talks -keskustelusarja tuo yhteen muotoilun, innovaation ja kestävän kehityksen tutkijoita ja asiantuntijoita. Tapahtumasarjaa järjestää Aalto-yliopiston kestävyyssuunnittelun tutkimusryhmä NODUS Design for Sustainability Research Group. Muotoilun ja julkishallinnon teemasta keskustelevat professori Ramia Mazé ja johtava palvelumuotoilija Juha Kronqvist. Tapahtuma on englanninkielinen.

NODUS Talks: Design + Governance
16.11. klo 16-18
Designmuseo
Korkeavuorenkatu 23, Helsinki


STILL / LIFE Tapio Wirkkala Retrospective

Designille omistettu näyttelytila Aukio avautuu EMMAssa 17. marraskuuta. Uusi tila on omistettu Rut Brykin ja Tapio Wirkkalan luovan perinnön esittelylle katseluvaraston ja vaihtuvien designnäyttelyiden muodossa. Ensimmäisenä vaihtuvana näyttelynä on muotoilija Harri Koskisen kuratoima STILL / LIFE Tapio Wirkkala Retrospective, joka esittelee Tapio Wirkkalan tuotantoa.

STILL / LIFE Tapio Wirkkala Retrospective
17.11. alkaen
EMMA – Espoon modernin taiteen museo
Ahertajantie 5, Espoo


Design District Market

Design District Helsinki kokoaa paikallisen muotoilun klassikot, huiput ja uudet nimet Vanhalle ylioppilastalolle 26. marraskuuta. Tapahtumassa on esillä sisustuksen, muodin, korumuotoilun ja taiteen lisäksi paikallisia herkkuja. Lapset ja perhet voivat myös osallistua maksuttomaan taidetyöpajaan.

Design District Market
26.11. klo 10-18
Vanha Ylioppilastalo
Mannerheimintie 3, Helsinki


Kyllä – Suomen Kuvataidejärjestöjen Liiton vuosinäyttely

Mielenkiintoista taidetta ei tehdä vain Helsingissä – siitä muistuttaa Suomen kuvataidejärjestöjen liiton vuosinäyttely Riihimäen taidemuseossa. Esillä on kutkuttavia, ihastuttavia ja ajatuksia herättäviä teoksia 23 taiteilijalta. Taidematka Riihimäelle – miksipä ei?

Kyllä – Suomen Kuvataidejärjestöjen Liiton vuosinäyttely
7.10.-28.1.
Riihimäen taidemuseo
Temppelikatu 8, Riihimäki


Helsinki Design Week Podcast

Joskus, varsinkin marraskuun pimeydessä, on ihan ok viihtyä myös kotona. Meillä on mainio vinkki koti-iltoja varten: Helsinki Design Weekin podcast. Podcast on tehty designin ja kaupunkikulttuurin ystäviä ajatellen – koko podcast-sarja löytyy nyt mm. iTunesista ja GooglePlay-palvelusta, äänessä ovat mm. Linda Liukas, Saku Tuominen ja Marko Ahtisaari. Ota siis kuppi teetä ja käperry sohvannurkkaan kuuntelemaan mielenkiintoisia keskusteluja kaupunkien, designin ja teknologian tulevaisuudesta.

Helsinki Design Week Podcast