Karjalanpiirakoita ja kortinpeluuta – Design Diplomacy Madridissa

Design Diplomacy -keskusteluja on Helsingin lisäksi järjestetty jo Reykjavikissa ja Tokiossa. Nyt Design Diplomacy toteutettiin ensimmäistä kertaa Espanjassa, Suomen suurlähettilään kauniissa residenssissä Madridissa.

Design Diplomacy on Helsinki Design Weekin vuonna 2016 lanseeraama tapahtumakonsepti. Design Diplomacy -keskusteluja on Helsingin lisäksi järjestetty jo Reykjavikissa ja Tokiossa. Nyt Design Diplomacy toteutettiin ensimmäistä kertaa Espanjassa, Suomen suurlähettilään kauniissa residenssissä Madridissa.

Intiimeissä Design Diplomacy -tapahtumissa yleisö pääsee tutustumaan suurlähettiläiden residensseihin sekä kuuntelemaan keskustelua, jossa paikallinen muotoilun ammattilainen kohtaa suomalaismuotoilijan Design Diplomacy -korttipelin merkeissä. Esiintyjien lisäksi myös yleisölle annetaan puheenvuoro.

Madridissa keskustelijoiksi oli kutsuttu suomalainen vaatesuunnittelija Tytti Thusberg ja espanjalainen graafinen suunnittelija Manuel Estrada. Keskustelun aikana käsiteltiin muun muassa muotoilijan työn roolin muuttumista, Thusberg ja Estrada kertoivat myös uran aikana tekemistään mahdollisista virheistä sekä ottamistaan riskeistä. Tilaisuuden avasi Suomen Espanjan-suurlähettiläs Tiina Jortikka-Laitinen, ja paikalla oli myös Helsinki Design Weekin johtaja ja Design Diplomacy -konseptin kehittäjä Kari Korkman.

Seuraavat Design Diplomacy -tapahtumat järjestetään alkuvuonna 2018 Berliinissä ja Oslossa.

 

Katso kuvakooste tilaisuudesta:

Madridin Design Diplomacy -tilaisuus oli osa Suomen 100-vuotisjuhlavuoden virallista ohjelmaa.
Madridin Design Diplomacy -tilaisuus oli osa Suomen 100-vuotisjuhlavuoden virallista ohjelmaa.
Uima-allas auringonpaisteessa
Tilaisuus pidettiin Suomen Espanjan-suurlähettilään kauniissa residenssissä.
Tytti Thusberg ja Manuel Estrda
Keskustelijoina olivat suomalainen vaatesuunnittelija Tytti Thusberg ja espanjalainen graafinen suunnittelija Manuel Estrada.
Yleisöä Design Diplomacy -tilaisuudessa
Helsinki Design Weekin johtaja Kari Korkman esitteli Design Diplomacy -korttipelin kuulijoille.

Marimekon pöytäliinat Suomen suurlähetystön patiolla
Residenssin patio oli somistettu Marimekon tekstiileillä.
Karjalanpiirakoita tarjottimella
Suomen suurlähetystö lienee ainoa paikka Madridissa, jossa voi nauttia karjalanpiirakoita.