Designristeily lähestyy – Tukholman huonekalumessujen tärpit

Helsinki Design Week ja Silja Line järjestävät helmikuussa Designristeilyn Tukholmaan. Tule mukaan kuulemaan kiinnostavia puheenvuoroja ja tutustumaan Tukholman designkohteisiin ja sisustustrendeihin.

Helsinki Design Week ja Silja Line järjestävät 8.-10. helmikuuta Designristeilyn Tukholmaan. Tule mukaan kuulemaan kiinnostavia puheenvuoroja ja tutustumaan Tukholman designkohteisiin ja sisustustrendeihin.

Laivamatkan aikana saadaan kuulla muotoilijavieraiden Annaleena Hämäläisen, Klaus Aallon ja Reeta Ekin ajatuksia luovan työn tekemisestä ja inspiraatiosta. Risteilyn ohjelmaan sisältyy myös vierailu Tukholman huonekalumessuilla. Messuilla esitellään Pohjoismaiden uusimmat sisustus- ja valaistustrendit, ja samaan aikaan järjestettävä Stockholm Design Week levittää muotoilun juhlan koko kaupunkiin. Designristeilyn tuottaja Reetta Turtiainen listasi Tukholman huonekalumessujen kiinnostavimmat sisällöt.

Guest of Honour

Vuoden 2018 Guest of Honour -muotoilija on italialainen arkkitehti, tuotemuotoilija, sisustussuunnittelija ja taiteellinen johtaja, Paola Navone. Navone suunnittelee installaation messujen sisääntuloaulaan. Pitkän ja värikkään uransa aikana Navone on työskennellyt useille italialaisille ja kansainvälisille merkeille sekä voittanut useita palkintoja.

Designbaren

Messujen designravintolan suunnittelee vuosittain erikseen nimettävä muotoilija. Tänä vuonna ravintolasta vastaa italialainen, Tukholmassa nykyään asuva ja työskentelevä muotoilija Luca Nichetto. Ensimmäistä kertaa ravintola toimii samalla myös areenana design- ja arkkitehtuurikeskusteluille, joiden tämän vuoden teema on Visionary thinking. Ravintola tarjoaa visuaalisen elämyksen, jossa voi nähdä vaikutteita vanhoista elokuvista ja roomalaisista amfiteattereista sekä ranskalaisista puutarhoista ja scifi-maailmasta. Ravintolan menusta vastaa 29-vuotias, vuonna 2015 arvostetun White Guide Rising Star -palkinnon saanut kokki Lina Ahlin.

Greenhouse

Tulevaisuuden muotoilijat esittelevät töitään Greenhouse-osastolla, joka levittäytyy aikaisempaa suurempaan tilaan. Tänä vuonna jury on valinnut mukaan 39 muotoilijaa tai tiimiä sekä 27 muotoiluoppilaitosta yhteensä 17 eri maasta. Skotlantilais-ruotsalainen nuori muotoilija Nick Ross suunnittelee alueelle oman kahvilan.

Trendinäyttely

Vuoden trendinäyttelyn suunnittelee Christian Halleröd design, joka on vastannut aikaisemmin muun muassa ruotsalaisen merkkien kuten Acne Studiosin ja Byredon myymälöistä. Näyttely tutkii teemoja aito, väärennetty ja käsityö. Näyttely toteutetaan yhteistyössä Materialbiblioteketin kanssa. Kyseessä on vuonna 2005 perustettu Ruotsin laajin materiaalikokoelma, jota käyttävät arkkitehdit ja muotoilijat.

Stockholm Design Week

Huonekalumessujen lisäksi Tukholman kaupunki täyttyy muotoilutapahtumista Stockholm Design Weekin aikana. Yli 100 tapahtumaa pitää sisällään muun muassa avoimia showroomeja ja studioita, näyttelyitä sekä työpajoja.

 

Designristeily Tukholmaan 8.-10. helmikuuta. Varaa Designristeily puhelimitse 0600 157 00 (1,75 €/vastattu puhelu + pvm/mpm) tai Tallink Siljan matkamyymälöistä. Mainitse varauksen yhteydessä Alennuskoodi TS98579. Varattavissa 4.2.2018 asti.