Weekly Tips: tammikuu

Vuoden 2018 ensimmäisen kuukauden ohjelmassa on muun muassa elämyksellisiä näyttelyitä, afrikkalaista muotia ja puhetta nykyarkkitehtuurista. Weekly Tips -sarja jakaa joka kuukausi menovinkit designin ystäville.

Vuoden 2018 ensimmäisen kuukauden ohjelmassa on muun muassa elämyksellisiä näyttelyitä, afrikkalaista muotia ja puhetta nykyarkkitehtuurista. Weekly Tips -sarja jakaa joka kuukausi menovinkit designin ystäville.

Lokal: Satumetsä

Satumetsä-näyttely on leikkisä tulkinta perinteisistä suomalaisista kertomuksista. Näytillä on niin tekstiili- ja lasitöitä, valokuvia, keramiikkaa, taidetta kuin muotoilua.

Näyttelyn taiteilijat ovat Arni Aromaa, Klaus Haapaniemi, Sasha Huber & Petri Saarikko, Renata Jakowleff, Inka Kivalo, Ritva Kovalainen, Veera Kulju, Matias Liimatainen, Petteri Masalin, Lotta Mattila, Eri Shimatsuka, Kim Simonsson ja Laura Väre.

Satumetsä
10.11.2017-14.1.2018
Lokal
Annankatu 9, Helsinki


Forum
Box: Rakennustyöt

Kuvataiteilija Pia Sirén rakentaa Forum Box -galleriaan 300 neliömetrin kokoisen väliaikaisen luontokokemuksen. Luonto on jylhää kansallispuistomaisemaa ja se rakennetaan alumiinitelineistä, kevytpeitteistä, muoveista, sekä väliaikaisista lattiarakenteista. Tilaan rakentuu myös reittejä ja siltoja, jotka ohjaavat yleisöä.

Rakennustyöt
5.-28.1.
Forum Box
Ruoholandenranta 3a, Helsinki


African Fashion Festival Helsinki

Millaista on afrikkalainen omaehtoinen muoti? Ensimmäistä kertaa Helsingissä järjestettävä African Fashion Festival tarjoaa afrikkalaisille suunnittelijoille mahdollisuuden esitellä designia, joka on samaan aikaan yhdistelmä urbaania katukulttuuria ja perinnetietoista uskontoja kunnioittavaa kylävaatetusta.

African Fashion Festival Helsinki
6.1.
Flowers of Life Areena
Pieni Roobertinkatu 12, Helsinki


Lux Helsinki

Valofestivaali täyttää ydinkeskustan jälleen valolla. Lux Helsingin teokset esittelevät valotaiteen laajaa kirjoa: mukana on ultraviolettigraffiteja, arkkitehtuuria manipuloivia videoteoksia ja yhteiskunnallisesti ajankohtaisia töitä. Reitti kulkee Esplanadin puiston kautta Kasarmitorille ja lopulta Senaatintorille.

Lux Helsinki
6.-10.1.
Ydinkeskusta, Helsinki


Helsinki Contemporary: I can’t go on. I will go on.

Vuoden nuori taiteilija 2015 Ville Andersson käyttää teoksissaan eri tekniikoita maalauksesta valokuvaan. Näyttelyn nimi I can’t go on. I will go on. on mukaelma Samuel Beckettin The Unnamable -romaanin viimeisistä, tragikoomisista sanoista, jotka voidaan nähdä myös ihmisen sitkeyttä kuvaavana mantrana.

I can’t go on. I will go on.
12.1.-4.2.
Helsinki Contemporary
Bulevardi 10, Helsinki


CraftCorner: PISTOT

PISTOT-näyttelyssä esitellään suomalaista tämänhetkistä käsityön taidetta sekä käsityön, luovuuden ja näkemyksellisen taidon tuloksia. Taitoliiton koordinoiman näyttelyn teokset on valinnut kuva- ja tekstiilitaiteilija Ulla Pohjola. Mukana on teoksia 30 taiteilijalta.

PISTOT-näyttely
13.1.–24.2.
CraftCorner
Eteläesplanadi 4, Helsinki


#Kaupunkisome: kuplia vai kansanvaltaa?

Helsingin yliopiston Tiedekulmassa järjestettävässä #Kaupunkisome: kuplia vai kansanvaltaa? -seminaarissa pureudutaan sosiaalisen median rooliin uudenlaisen urbaanin osallisuuden muotona sekä kaupungin kehittämisen välineenä.

#Kaupunkisome: kuplia vai kansanvaltaa?
15.1. klo 16-18
Helsingin yliopiston Tiedekulma
Yliopistonkatu 4, Helsinki


Architecture speaks!

Arkkitehdit Juhani Pallasmaa ja Peter Zumthor ovat tammikuisen Architecture speaks! -luennon puhujat. Pallasmaan ja Zumthorin esityksen aiheena on arkkitehtuurin nykytila. Englanninkielinen luentosarja on Aalto-yliopiston ja Arkkitehtuurimuseon yhteistyöprojekti.

Architecture speaks! -luento
17.1. klo 18
Kaleva-sali, Dipoli
Otakaari 24, Espoo


Designmuseo: Healing – parantumisen muotoilua

Healing-näyttelyssä käsitellään sitä, miten parantumiseen voidaan vaikuttaa arkkitehtuurin, esinemuotoilun, materiaalivalintojen ja teknologioiden avulla. Esillä on kotimaista ja skandinaavista parantumisen muotoilua 1930-luvulta tähän päivään. Näyttelyssä kurkotetaan jopa tulevaisuuteen: esillä on muun muassa Helsinkiin rakenteilla olevan Uuden Lastensairaalan potilasvaatteiden ensimmäisiä mallikappaleita.

Healing – parantumisen muotoilua
26.1.–11.3.
Designmuseo
Korkeavuorenkatu 23, Helsinki