Designkilpailujen jättiläinen ottaa vastaan kilpailutöitä vielä viikon ajan

Kiinalainen Design Intelligence Award etsii jälleen kilpailutöitä. Haku kilpailuun päättyy jo viikon kuluttua, 19. tammikuuta. Viime vuonna yksi pääpalkinnon saaneista oli ohjelmoija ja lastenkirjailija Linda Liukas.

Kiinalainen Design Intelligence Award etsii jälleen kilpailutöitä. Haku kilpailuun päättyy jo viikon kuluttua, 19. tammikuuta. Viime vuonna yksi pääpalkinnon saaneista oli ohjelmoija ja lastenkirjailija Linda Liukas.

Design Intelligence Award on vajaan miljoonan euron voittopotillaan Kiinan suurin designkilpailu. Kiinan taideakatemian perustaman kilpailun tavoitteena on nopeuttaa hyvien ideoiden matkaa suunnitelmista teollisiksi tuotteiksi.

DIA järjestetään nyt kolmatta kertaa. Kilpailussa keskitytään vuosittain erilaisiin ajankohtaisiin teemoihin. Tällä kertaa mukaan toivotaan erityisesti aloitteita, jotka liittyvät perinteisten teollisuudenalojen parantamiseen, älykkään valmistamisen kehittämiseen sekä ikääntyvälle yhteiskunnalle suunnattuihin ratkaisuihin.

Vuoden 2017 kilpailujuryssa toiminut Helsinki Design Weekin johtaja Kari Korkman kannustaa hakemaan mukaan:

”Kyseessä on ainutlaatuinen kokemus, järjestäjät tekevät tapahtumaa tosissaan ja pitkäjänteisesti. DIA on yksi parhaiten järjestetyistä kilpailuista, jossa olen ollut mukana.”

Viime vuoden kilpailuun ilmoitettiin yli 2700 työtä yhteensä 39 maasta. Palkituista peräti kaksi oli suomalaisia: Linda Liukas sai DIA Gold -palkinnon Hello Ruby -kirjallaan, ja RePackille myönnettiin DIA Innovation Award.

Lisätietoa ja kilpailuohjeet löytyvät Design Intelligence Awardin verkkosivulta.