Vuoden Graafikko 2018 on Inka Bell

Inka Bell on Vuoden Graafikko 2018. Nimityksen teki Visuaalisen viestinnän suunnittelijoiden järjestö Grafia. Graafinen suunnittelija ja taidegraafikko Inka Bell työskentelee taiteen ja designin välimaastossa keskittyen erityisesti serigrafiaan.

Inka Bell on Vuoden Graafikko 2018. Nimityksen teki Visuaalisen viestinnän suunnittelijoiden järjestö Grafia. Graafinen suunnittelija ja taidegraafikko Inka Bell työskentelee taiteen ja designin välimaastossa keskittyen erityisesti serigrafiaan.

Inka Bell (ent. Järvinen) on monipuolinen graafinen suunnittelija ja taidegraafikko. Hän on omissa serigrafiatöissään onnistunut liittämään digitaalisen kädenjäljen perinteiseen menetelmään tuoden niihin uuden tilallisen ja elämyksellisen ulottuvuuden.

Bell on urallaan tehnyt aktiivisia aloitteita: Viimeksi Bell on ollut perustamassa Kalasataman seripajaa, joka on kaikille avoin serigrafiaan keskittyvä työtila. Yhdessä Robin Ellisin kanssa hän on tuotteistanut liikkuvan serigrafiaworkshopin, Screensaversin, jonka avulla käsillä tekemisen ilosanomaa viedään suoraan yrityksiin.

Inka Bell on yksi suunnittelutoimisto Tsto:n perustajajäsenistä, ja hän oli mukana toimistossa vuoteen 2015 asti. Bellin kokeileva ja yllättävä lähestymistapa graafiseen suunnitteluun sekä kuvan ja typografian suhteen sekoittuminen näkyvät edelleen Tsto:n suunnittelufilosofiassa.

Oman suunnittelutyönsä lisäksi Bell opettaa serigrafiaa Kuvataideakatemiassa ja graafista suunnittelua Helsinki Design Schoolissa.

Vuoden Graafikon valinneeseen toimikuntaan kuuluivat Mikko ”Vilunki 3000” Viljakainen (Vuoden Graafikko 2017), Katju AroPäivi Häikiö, Arja Karhumaa ja Pauli Kervinen.