Fiskarsiin uusi kesäkotinäyttely – Joanna Laajisto näyttelyarkkitehtina

Helsinki Design Weekiä tuottava Luovi Productions Oy tuo Fiskarsin kylään suomalaisten taiteilijoiden kuvitteellisia kesäasumuksia esittelevän näyttelyn. Fiskarsin Kesäkoti -näyttely esittelee kymmenen muotoilijan näkemykset ihailemiensa suomalaistaiteilijoiden kesäkodeista.

Helsinki Design Weekiä tuottava Luovi Productions Oy tuo Fiskarsin kylään suomalaisten taiteilijoiden kuvitteellisia kesäasumuksia esittelevän näyttelyn. Fiskarsin Kesäkoti -näyttely esittelee yhdeksän muotoilijan näkemykset ihailemiensa suomalaistaiteilijoiden kesäkodeista.

“Muotoilu on aina ammentanut inspiraatiota taiteesta, ja jokaisen muotoilijan on varmasti helppo nimetä taiteilija, jonka työstä ja elämäntyylistä inspiroituu. Haluamme leikitellä ajatuksella, miltä näiden taiteilijoiden asuttamat kesäkodit näyttäisivät”, kertoo näyttelyn tuottaja Moona Tikka.

Näyttelyarkkitehtuurista vastaa Joanna Laajisto ja visuaalisesta ilmeestä Double Happiness. Laajisto luo Fiskarsin Viljamakasiiniin suuren kesäkodin, jonka huoneet jaetaan muotoilijoille ja heidän ihailemilleen taiteilijoille.

”Kesä, Fiskars ja kesäkodit – voiko herkullisempaa kombinaatiota näyttelylle olla? Suuri intohimoni mökkielämään ja kaikkeen siihen liittyvään tekee näyttelyn arkkitehtuurin suunnittelusta unelmaprojektin. Lähtökohtana on esitellä yhdeksän muotoilijan näkemys taiteilijoiden kesäkodeista. Jaan näyttelyn erilaisiin kesäelämään kulminoituviin tiloihin makuukammarista saunatupaan, joten tulee olemaan mielenkiintoista nähdä miten kukin suunnittelija saamansa kohteen toteuttaa”, Laajisto toteaa.

Huoneiden sisustuksissa nähdään suomalaista muotoilua niin pienemmiltä kuin suuremmiltakin tekijöiltä. Näyttelyn tuotteet ovat myös myynnissä, ja tilassa tullaan kesän aikana järjestämään erilaisia tapahtumia.

“Olemme erittäin innoissamme yhteistyöstä Luovin kanssa”, Fiskars Villagen kiinteistöjohtaja Kari Selkälä kertoo. “Yhteistyön avulla saamme Fiskarsiin houkuteltua entistä enemmän muotoilusta kiinnostunutta yleisöä ympäri maailman.”

Fiskarsin Kesäkoti -näyttely Fiskarsin Viljamakasiinissa 16.6. alkaen. Lisätietoja antaa vastaava tuottaja Moona Tikka, moona.tikka(at)helsinkidesignweek.com, 050-3588786.

Luovi Productions Oy on designpalvelutoimisto, jonka osaamisen ydintä ovat muotoilualan tapahtumien ja hankkeiden tuottaminen. Luovin tunnetuin tapahtuma on Helsinki Design Week, joka on 160 000 kävijällään ja 250 tapahtumallaan Pohjoismaiden suurin muotoilufestivaali. Luovilla työskentelee kymmenen tapahtumatuotannon, muotoilun, viestinnän ja markkinoinnin ammattilaista.