Weekly Sneak Peek: Tallinn Music Week

Tallinn Music Week kutsuu Helsinki Design Weeklyn lukijoita: käy kuuntelemassa keikkaa parkkihallissa tai kirjakaupassa, osallistu työpajoihin ja konferenssiin tai käy tekemässä löytöjä Design Marketissa. Weekly Sneak Peek -promootiosarja esittelee muotoilun uutuuksia ja design-tapahtumia.

Kuka?

Musiikkialan ammattilaisten tapahtumasta merkittäväksi kaupunkifestivaaliksi ja konferenssiksi kasvanut Tallinn Music Week järjestetään tänä vuonna kymmenettä kertaa. Tallinn Music Weekin tapahtumat levittäytyvät huhtikuussa ympäri Tallinnaa. Upeiden keikkojen lisäksi tarjolla on paljon muutakin: muun muassa konferenssi upeilla puhujilla ja työpajoilla, Design Market ja pop up-ravintoloita.

“Meidän mottomme on, että Tallinn Music Week on kaupunkifestivaali, joka edustaa huomisen musiikkia, taidetta ja ideoita”, kertoo Helen Sildna Tallinn Music Weekiltä.

Mitä?

Musiikkikeikkoja järjestetään Tallinn Music Weekin aikana muun muassa kirjakaupoissa, toimistoissa, vanhoissa autotalleissa, kasvitieteellisessä puutarhassa ja ihmisten kotona.

“Tänä vuonna yksi menopaikoista on Rotermann Cityn parkkihalli. Haluamme tarjota katsojille ja kuulijoille aivan uudenlaisia elämyksiä paikan suhteen, kuin normaalisti festivaalikeikoilla”, Sildna sanoo.

Tallinn Music Weekin pääteemoja ovat musiikin tulevaisuuden lisäksi uusi talous, tulevaisuuden kaupungit ja design-ajattelu. Kaksipäiväisessä Creative Impact -konferenssissa käsitellään designia, uutta teknologiaa ja kaupunkisuunnittelua. Lisäksi tapahtumassa selvitetään sukupuolipolitiikan nykytilaa musiikissa ja muilla aloilla. Konferenssin avajaispuheen pitää Viron presidentti Kersti Kaljulaid.

Muotoilun ystäville tiedossa on myös yhteistyössä Viron design-keskuksen kanssa järjestettävä Design Market.

“Tarjolla on vaatteita, asusteita, keramiikkaa, huonekaluja, tekstiilejä ja paljon muuta, tarkkaan valituilta suunnittelijoilta ja merkeiltä”, Jane Oblikas Tallinn Music Weekiltä kertoo.

Viron parhaiden suunnittelijoiden lisäksi Design Marketissa nähdään vieraita myös Liettuasta, Latviasta ja Suomesta.

Missä?

Tallinn Music Week on nähtävissä ja kuultavissa ympäri Tallinnan keskustaa. Creative Impact -konferenssi ja Design Market järjestetään Tallinn Creative Hub:issa.

Creative Impact -konferenssi & Design Market

Kultuurikatel

Põhja pst 27a

Milloin?

Tallinn Music Week järjestetään kokonaisuudessaan 2.-8.4.

Creative Impact -konferenssi 6.-7.4.

Design Market sunnuntaina 8.4. kello 11-19.

Tutustu Tallinn Music Weekin koko ohjelmaan.

Miksi?

Tallinn Music Week ja Creative Impact -konferenssi toimii tärkeänä kohtaamispaikkana Idän, Lännen ja Keski-Euroopan luoville yhteisöille. Konferenssi tarjoaa myös laadukkaita verkostoitumismahdollisuuksia ja esittää ratkaisukeskeisiä työtapoja.

“Runsas ohjelmamme tarjoaa yllätyksiä ja mahdollisuuksia venyttää omaa mielikuvitusta sekä kokea odottamattomia asioita”, Sildna sanoo.

Tapahtuma on osaamisen, uteliaisuuden, luovuuden ja tasavertaisuuden juhlaa.

Weeklyn lukijat saavat nyt 10 prosentin alennuksen lipuista Tallinn Music Weekille! Osta lippu täältä alennuskoodilla FIN2TMW. Huomaathan, että lippujen hinta nousee 13.3.

Weekly Sneak Peek on kuratoitu promootiosarja. Jos haluat näyttää mallistosi, tuotteesi tai keksintösi ensimmäisenä suomalaisen muotoilun edelläkävijöille, ota yhteyttä info(at)helsinkidesignweek.com.