Weekly Sneak Peek: Lapponia Jewelry – The Kuu Collection

Martin Bergström on suunnitellut näyttävän The Kuu Collection-kokoelman Lapponialle. Kokoelma sopii täydellisesti edustamaan Lapponiaa, joka tunnetaan rohkeasta muotoilusta. Weekly Sneak Peek -promootiosarja esittelee muotoilun uutuuksia.

Kuka?

Korusuunnittelija Martin Bergströmin Lapponialle suunnittelema The Kuu Collection-kokoelma kuvastaa erinomaisesti Bergströmin näyttävää tyyliä. Bergström inspiroituu luonnon eriskummallisista muodoista: Juuret, maatuminen ja orgaaniset elementit saavat hänen muotoilussaan abstraktit muodot, joista onkin tullut Bergströmin tunnusmerkki. Bergström tekee yhteistyötä useiden kansainvälisten tuotemerkkien kanssa muoti- ja sisustusalalla ja suunnittelee niille kiehtovia kuoseja ja kokoelmia. Lisäksi Bergström luo jatkuvasti kokoelmia omia näyttelyitään ja esityksiään varten.

Mitä?

The Kuu Collection -kokoelmassa yhdistyvät orgaaniset muodot ja nykyaikainen muoti. Bergström kertoo, että kokoelmassa on useita erillisiä koruja, jotka voidaan yhdistää toisiinsa eri tavoin. Korusuunnittelija haluaa, että korujen käyttäjä voi antaa kokoelmalle viimeisen silauksen päättämällä, miten hän käyttää koruja ja yhdistelee niitä toisiinsa. Vaalea kuu ja tumma Pohjolan taivas ovat innoittaneet Bergströmiä kokoelman suunnittelussa.

”Kuu on kiehtonut minua aina – se on mystinen elementti, joka vaikuttaa suuresti arkeemme. Kuu säestää vuorovesien jatkuvaa vaihtelua, vuodenaikoja ja tunnelmia, jotka vaikuttavat elämään maapallolla enemmän kuin ymmärrämme”, Bergström sanoo. The Kuu Collection -kokoelmassa on esimerkiksi viisi erikseen myytävää ja vapaasti yhdisteltävää korvakorua. Siinä on lisäksi mukana Lapponian ikoninen ketju oksidoituna versiona, jonka on alun perin suunnitellut Lapponian muotokielen luonut korutaiteilija ja kuvanveistäjä Björn Weckström. ”Halusin kunnioittaa tällä kokoelmalla Lapponian perintöä ja Weckströmin työtä”, Bergström kertoo.

Missä?

The Kuu Collection -kokoelma on saatavilla valikoiduilta Lapponia Jewelry -jälleenmyyjiltä ja www.lapponia.com.

Milloin?

The Kuu Collection -kokoelma lanseerattiin huhtikuun lopussa, joten se on saatavilla juuri nyt.

Miksi?

The Kuu Collection on täysin uudenlaista korumuotoilua; rohkeata ja huomiota herättävää, joka vie Lapponian eteenpäin uudelle aikakaudelle. Samalla kokoelma kunnioittaa Lapponian perimää: 1960-luvulla yrittäjä ja visionääri Pekka Anttila ja korumuotoilija ja taiteilija Björn Weckström raivasivat tiensä näkyville täysin uudenlaisella korumuotoilulla. Heidän esitellessä korujaan kultasepänliikkeille heitä ”pyydettiin palaamaan 100 vuoden päästä”.

Vuonna 1965 Weckströmin suunnittelema riipus Kukkiva muuri voitti Rio de Janeiron kansainvälisen muotoilukilpailun. Hätkähdyttävällä ja omintakeisella muotoilulla yritys sai kansainvälistä kiinnostusta ja myös kotimaan markkinat lämpenivät hyväksymään uudenlaisen ja erilaisen muotokielen korualalla.