Weekly Tips: Kesäkuu

Weekly Tips -sarja jakaa joka kuukausi menovinkit helsinkiläisille designin ystäville. Kesä on kaupungissa ja se tarkoittaa paitsi retkiä saariin ja aamukahveja toreilla, myös paljon muotoiluaiheista kokemista.

Seminaari: Participation & Design in the City of Helsinki

6.6. klo 16-18

Kaupungintalo, Pohjoisesplanadi 11-13

Sosiaalisiin innovaatioihin, muotoiluun, aktivismiin ja julkisen sektorin monimutkaisiin kysymyksiin keskittyvä kahden tunnin seminaari kutsuu kaikki mukaan keskustelemaan muotoilun merkityksestä yhteiskunnassa. Vapaa pääsy, ennakkoilmoittautuminen suositeltavaa.

Lisätietoja täällä.

Aarikka STOCK SALE

7.6. klo 12-20 Nokiantie 2-4C, Vallila

Koru- ja sisustustuotteita valmistava Aarikka tyhjentää varastojaan. Myynnissä mm. sampleja, kakkoslaatua ja vintagea.

Lisätietoja täällä.

Vintage-tapahtuma Kansallismuseossa

10.6. klo 11-16

Suomen Kansallismuseo, Mannerheimintie 34 00100 Helsinki

Suuren suosion kerännyt myyntitapahtuma järjestetään taas Kansallismuseon pihalla. Vintagevaatteita ja –sisustuesineitä, yksityishenkilöiltä ja keräilijöiltä. Tapahtuma on ilmainen, museon näyttelyihin on pääsymaksu.

Lisätietoja täällä.

Kävelykierros: Antiikin vaikutus Helsingin arkkitehtuurissa (suomeksi)

11.6. klo 17-18.30

Senaatintori

Kierroksella tutustutaan antiikin vaikutteisiin Helsingin katukuvassa. Kierroksen vetää arkkitehti ja tekniikan tohtori Juhana Heikonen. Tapaaminen noin kello 17.00 Aleksanterin patsaalla Senaatintorilla, josta jatketaan jalan kierrosta ympäri pääkaupunkia. Ei ennakkoilmoittautumista, säävaraus.

Lisätietoja täällä.

Ivana Helsinki Muuttomyynti

11.6.-13.6. Hämeentie 157, viides kerros, 00560 Helsinki

Helsinki Design Weekin ystävät Ivana Helsingillä ovat muuttopuuhissa. Silloin järjestetään tietenkin muuttomyynti. Koruista, vaatteista, asusteista ja taiteesta kiinnostuneet ostajat, kiiruhtakaa!

Lisätietoja täällä.

Harakan Taiteilijatalo: Avoimet Ovet

12.6.

Harakan saari

Helsinki Design Week rakastaa yllättäviä kaupunkitiloja ja niiden uusia käyttötarkoituksia. Alun perin armeijan kemianlaboratoriksi rakennettu Harakan taiteilijatalo avaa Helsinkipäivänä ovensa kaikille kaupunkilaisille.

Lisätietoja täällä.

Salaisen puutarhan syreenijuhla

12.6.

Annalan Huvila, Waseniuksen puistotie 1 00560 Helsinki

Kauniista rakennuksista puheen ollen; tiesitkö, että lyhyen bussi- tai pyöräilymatkan päässä keskustasta on salainen puutarha ja vanha puuhuvila? Helsinkipäivänä siellä voi nauttia seljankukkamehusta ja tanssimisesta elävän musiikin säestyksellä.

Lisätietoja täällä.

Designsuunnistus

12.6.

Design District

Design District Helsinki heittäytyy Helsinki-päivän kunniaksi leikkimieliseksi järjestämällä koko päivän mittaisen Designsuunnistuksen. Kaupunkiseikkailu on kaikille avoin tapahtuma, jossa sosiaalisen median kautta jaettavia vihjeitä ratkaisemalla voit löytää piilotettuja designaarteita. Seuraa hashtageja #ddhelsinki ja #ddsuunnistus ja olet mukana.

Lisätietoja täällä. 

Svenskt Tennin näyttely Hanaholmenissa

26.8. Asti

Hanasaarentie 5, 02100 Espoo

Helsingin keskustasta pääsee Hanasaareen kätevästi pyörällä! Hanasaaren kulttuurikeskuksessa on näyttely legendaarisen, ruotsalaisen muotoiluyrityksen Svenskt Tennin nykymuotoilusta ja designyhteistyöstä. Hanasaaressa nähdään myös tekstiilejä, jotka ovat uuden sukupolven suunnittelijoiden luomia. Myös rakennus itsessään on tietysti kokemisen arvoinen.

Lisätietoja täällä.