Ensimmäisen Fiskars Village Art & Design Biennalen muotoilukuraattori on Jasper Morrison

Luovi Productions, Helsinki Design Weekin tuottaja, aloittaa yhteistyön ikonisen brittimuotoilijan, Jasper Morrisonin kanssa. Morrison on yksi viime vuosikymmenien menestyneimmistä teollisista muotoilijoista. Hänen työnsä tunnetaan ympäri maailmaa ja niitä on useiden museoiden kokoelmissa. Jasper Morrison vastasi Helsinki Design Weeklyn kysymyksiin Tokiosta.

Saat varmasti valtavan määrän projektiehdotuksia ja kyselyitä. Mikä sai sinut kiinnostumaan Biennalesta?

Itse asiassa minua harvoin pyydetään kuratoimaan mitään. Ihailen Suomea ja Fiskarsia joten päätöksenteko oli helppoa. Tapasin Karin (Korkman, Luovi Productionsin perustaja ja toimitusjohtaja) muutaman kerran ja sitten hän tuli Lontooseen kertomaan minulle ideastaan. Hän näytti kuvia näyttelytilasta ja suostuin heti.

Mikä muotoilunäyttely on inspiroinut sinua erityisesti viime aikoina?

Viimeisin näyttely, jonka olen nähnyt oli täällä Tokiossa, oli 90-vuotiaan tekstiilisuunnittelijan Samiro Yunokin fantastinen näyttely Mingeikanin käsityömuseossa.

Millaisia odotuksia sinulla on Fiskars Village Art & Design Biennalen suhteen?

Haluaisin, että pääsisimme juhlistamaan sitä, mitä hyvä muotoilu voi saavuttaa käytännöllisellä, esteettisellä ja tunnelman tasoilla.

Ensimmäinen Fiskars Village Art & Design Biennale järjestetään Fiskarsin kylässä kesällä 2019. Biennale tuotetaan yhteistyössä Onoman kanssa. Prologina projektille toimii Fiskars Kesäkodit –näyttely, joka esittelee taiteilijoiden kesäelämää. Näyttely on avoinna 16.9.2018 asti. Lisätietoja löydät täältä.