Data-Driven Design Dayssa kuullaan käytännön vinkkejä datan hyödyntämisessä suunnittelussa

Suosittu Data-Driven Design Day järjestetään 13.9. jälleen Helsinki Design Weekin toimesta. Odotettavissa on inspiroivia tarinoita siitä, miten tuotteita ja palveluita kehitetään datan avulla asiakaskokemuksen ja liiketoiminnan hyödyksi.

Data-Driven Design Dayn tämän vuoden teemana on Seamless Experience. Päivän aikana pohditaan muun muassa sitä, miten suunnittelu vaikuttaa monikanavaisessa maailmassa, jossa ihmisille viestitään erilaisten laitteiden ja palveluiden kautta.

Suunnittelun dosentti Lassi Liikkanen kuratoi tapahtumaa jo neljättä vuotta. Liikkanen kertoo Data-Driven Design Dayn olevan suunnattu kaikille, jotka ovat kiinnostuneita datan hyödyntämisestä palvelukehityksessä. Tapahtumassa kuullaan näkemyksiä ja käytännön vihjeitä datan hyödyntämisestä alan huipuilta, kuten Zalandon Jay Kaufmannilta. Puhumaan on tulossa myös asiantuntijoita esimerkiksi Yleltä ja Aurinkomatkoilta.

“Ajatuksena on, että päivän aikana osallistujat tutustutetaan datan hyödyntämistapoihin asiantuntijoiden esimerkkien kautta. Haluamme käydä läpi suunnittelun maailmassa havaittuja hyviä käytäntöjä ja jakaa löytyneitä vinkkejä eteenpäin”, Liikkanen selittää.

Palvelumuotoilua tutuksi tekevä tapahtuma järjestetään tänä vuonna toista kertaa Helsinki Design Weekin yhteydessä. Muotoilulla on suuri merkitys yrityksen ja asiakkaan välisissä kohtaamisissa, sillä se määrittelee vahvasti asiakkaalle jäävää mielikuvaa ja vaikuttaa hänen halukkuuteensa asioida yrityksen kanssa uudelleen.

“Nykyaikana asiakkaita kohdataan erilaisissa digitaalisissa kanavissa jatkuvasti. Päivän puhujia on pyydetty kertomaan erityisesti siitä, miten dataa on heidän organisaatioissaan kerätty ja mitä muutoksia toimenpiteistä on seurannut”, Liikkanen kertoo.

Liput Data-Driven Design Dayhin tulevat myyntiin tiistaina 26.6. klo 9. 

Data-Driven Design Day järjestetään 13.9.2018 kello 9:00-15:00 Clarion Hotel Helsingissä. Lisätietoja tapahtumasta päivitetään kesän aikana Data-Driven Design Dayn Facebook-tapahtumaan