Design Delivered –projekti tuo muotoilun kotiin asti

Suomalainen​ ravintolaruokaa välittävä teknologiayritys Wolt nostaa nuoria muotoilijoita suuren yleisön tietoisuuteen kuljettamalla heidän teoksiaan ihmisten koteihin Helsinki Design Weekin aikana.

Ensimmäistä kertaa toteutettava Design Delivered -projekti kutsuu mukaan nuoria lupaavia luovien alojen tekijöitä. Mukaan voi ilmoittautua tästä päivästä lähtien projektin verkkosivuilla. Teos voi olla printti, kuvataidetta, korumuotoilua, lähes mitä tahansa – kunhan se soveltuu kotiinkuljetukseen. Päivittäin vaihtuvat teokset myydään Wolt-sovelluksen kautta Helsingin kantakaupungissa ja lähetit kuljettavat ne heti ostajille. Muotoilija saa myydyistä teoksista asettamansa hinnan kokonaisuudessaan itselleen. Helsinki Design Weekin lisäksi projektin virallisena yhteistyökumppanina on myös Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulu Aalto Arts, jonka opiskelijoille on omistettu yksi päivä projektista.

Projektiin mukaan valitut muotoilijat ja teokset valitsee tuomaristo, joka koostuu ruoka- ja design-maailman ansioituneista tekijöistä. Mukana on kokki ja ruokastylisti Meri-Tuuli Väntsi, ruoasta taidetta tekevä kokki Kozeen Shiwan, vuoden nuori suunnittelija 2016 ja luova johtaja Laura Väinölä sekä Facebookin luova johtaja Teemu Suviala.

Lisäksi tuomaristo valitsee ehdokkaiden joukosta kolme erityisen lupaavaa muotoilijaa, jotka saavat Feeding Creativity Grant -apurahan, tuhat euroa kukin. Valitut muotoilijat saavat käyttää apurahan haluamallaan tavalla.

Osana projektia toteutetaan myös pop up -ravintola yhdessä tuomariston jäsenen, huippukokki Kozeen Shiwanin kanssa. Ruoka-annokset pohjautuvat Shiwanin fine dining -klassikoihin ja ne ovat erityisesti kotiinkuljetukseen suunniteltuja. Design Delivered -projekti toteutetaan yhteistyössä Woltin, suunnittelutoimisto Kallan & Co:n ja Helsinki Design Weekin kanssa.

Ilmoittautuminen on nyt alkanut! Teoksia voi ehdottaa mukaan täällä.

Wolt / Design Delivered
Rights of usage: global, all mediums, 5 years