Lipunmyynti suomalaisen muotoilun palkintogaalaan Helsinki Design Awardsiin on alkanut

Helsinki Design Awards kokoaa yhteen alan merkittävimmät suomalaisvaikuttajat syyskuussa juhlistaakseen heitä. Palkintoja jaetaan viidessä eri kategoriassa: Vuoden lupaus, Vuoden tuote, Elämäntyö, Kansainvälistyminen ja Juryn valinta.  

Gaala järjestetään Clarion Hotel Helsingissä 12.9. ja tämän vuoden palkintogaalan visuaalinen ilme on Granon Senior Designer Eero Heikkisen käsialaa. Tapahtuman videotuotannosta vastaa tuotantoyhtiö Siro Creative.

Aiemmin Muoto-gaalan nimellä tunnettu tapahtuma on palkinnut suomalaisia muotoilijoita ja muotoilutuotteita vuodesta 2011 asti. Helsinki Design Awards -nimellä juhlaa on järjestetty vuodesta 2016 alkaen. Päämääränä on edelleen palkita suomalaisia suunnittelijoita ja muotoiluun panostaneita yrityksiä. Yleisöllä on ollut mahdollisuus ehdottaa palkittavia muotoilijoita kesäkuun alkuun asti.

Tuomareina toimivat kuraattori ja tuottaja Hanna Harris, informaatiomuotoilija, datajournalisti, tietokirjailija ja kouluttaja Juuso Koponen, taiteen maisteri ja teollinen muotoilija Petteri Kolinen, taiteen maisteri ja palkittu suunnittelija Elina Aalto ja Helsingin kaupungin yhteysjohtaja Sanna-Mari Jäntti. Tuomariston puheenjohtajana toimii Helsinki Design Weekin Kari Korkman.

Lippuja tapahtumaan voi ostaa Helsinki Design Weekin nettikaupasta täältä