Weekly Tips: Elokuu

Weekly Tips -sarja jakaa joka kuukausi menovinkit designin ystäville. Elokuussa palataan kaupunkiin ja valvotaan koko Taiteiden Yö.

Helsinki Art Walk

12.8.

13.30-16.30

MUU Galleria, Lönnrotinkatu 33

Jo vuodesta 2014 asti järjestetty Helsinki Art Walk on ilmainen opastettu galleriakierros alkaa MUU Galleriasta. Mukava iltapäiväohjelma tarjoaa mahdollisuuden nauttia alueen pienten gallerioiden näyttelyistä sekä tavata uusia ihmisiä.

Flow Festival

10.-12.8.2018

Suvilahti

Flow Festival kokoaa yhteen ajankohtaisen musiikkitarjonnan lisäksi myös monipuolista taide- ja muotoiluohjelmaa! Tapahtuma-alueella päästään kokemaan katutaidetta, arkkitehtuuria sekä valo- ja tilataideteoksia Aalto-yliopiston opiskelijoiden ja palkittujen taiteilijoiden tekemänä. Festivaalin näyttävän graafisen ilmeen takana on TSTO.

 

BLOOM Nuorten Näyttely

Avajaiset 22.8.

Lokal, Annankatu 9

Myös osana Helsinki Design Weekin ohjelmaa nähtävä BLOOM on Lokalin nuorten näyttely, joka koostuu alle 30-vuotiaiden taiteilijoiden ja muotoilijoiden teoksista.

 

Muotoiluvinkit Taiteiden Yöhön! Helsingin Juhlaviikkojen Taiteiden Yö tarjoaa muotoilun ystäville paljon kokemista. Helsinki Design Weekly suosittelee ainakin seuraavia:

 

Teurastamo Night Market

23.8.

Työpajankatu 2

17-23

Yömarketissa voi nauttia iltapalaa ja tehdä löytöjä muotoilun, taiteen, käsityön ja second hand –aarteiden parista.

 

Sofia Future Farmin Avajaiset

23.8.

18.30

Sofiankatu 4

 

Uuden työn ja hyvän elämän kaupunkikeskus Sofia Future Farm avautuu Helsingin uudistettuihin empirekortteleihin ja Kiseleffin taloon. Kaupunkikeskuksessa tehdään työtä co-working tiloissa, käydään neuvotteluita, vieraillaan konserteissa, osallistutaan keskustelutapahtumiin, venytellään ja joogataan tai mennään päikkäreille. Taiteiden Yössä Sofia Future Farmin 3000 neliötä toimii puhefestivaalien näyttämönä, jossa joukko luovan työn ammattilaisia esittävät näkemyksiään luovuudesta, tulevaisuuden työstä, elinikäisestä oppimisesta ja hyvästä elämästä. Ohjelmassa myös musiikkia ja taidetta.

 

Ilmainen sisäänpääsy Arkkitehtuurimuseoon

23.8.

16.00-21.00

Kasarmikatu 24

Arkkitehtuurimuseossa vietetään Taiteiden yötä. Illan aikana voi tutustua näyttelyihin ja tehdä kirjalöytöjä kirjaston kirppikseltä ja museokaupan kirja-alesta. Arkkitehtuurimuseon ensimmäisessä kerroksessa on myös inspiroiva ja kaikille avoin lasten oma A&O-huone.