Vuoden 2018 Data-Driven Design Dayn ohjelma julkaistu

Datan hyötykäyttöön läpi organisaation kannustavan Data-Driven Design Dayn teemana on tänä vuonna Seamless Experience. Päivän puhujat käsittelevät asiakaskokemuksen ja liiketoiminnan parantamista muotoilun ja datan avulla.

Monikanavaisen, saumattoman asiakaskokemuksen luomisessa yrityksen kaikkien datamassojen hyödyntäminen on ensiarvoisen tärkeää. Tämän vuoden Data-Driven Design Day keskittyy siihen, kuinka suunnittelun avulla palvelukokemukset erilaisten laitteiden parissa yhtenäistetään.

Jo neljättä vuotta tapahtumaa kuratoiva suunnittelun dosentti Lassi A. Liikkanen kertoo Data-Driven Design Dayn olevan suunnattu kaikille, jotka ovat kiinnostuneita datan hyödyntämisestä palvelukehityksessä osana suunnittelua ja miten älykkäitä suunnitteluja konseptoidaan ja kehitetään.

“Nykyaikana asiakkaita kohdataan erilaisissa digitaalisissa kanavissa jatkuvasti. Puhujat tuovat omista yrityksistään erilaisia näkökulmia siihen, miten dataa on heidän organisaatioissaan kerätty, höydynennetty ja millaisia muutoksia toimenpiteistä on seurannut”, Liikkanen kuvailee.

Päivän aikana kuullaan muun muassa siitä, kuinka Zalandolla algoritmisesti kootut asukokonaisuudet tuovat kaupan lähemmäksi käyttäjää ja miten uutismedioiden rooli muuttuu tekoälyn ja henkilökohtaisen datan aikakautena YLE:n näkökulmasta. Kokonaisuudessaan tilaisuuteen tulee 12 puhujaa, jotka edustavat muun muassa matkailun, liikenteen- ja median aloja: Zalando, YLE, Sygic, Aurinkomatkat, MaaS Global, Elisa ja Avaus. Puhujat ovat esiteltynä alla.

Tapahtuman kumppaneina toimii Avaus ja Clarion. Osta lippu 13.9. järjestettävään Data-Driven Design Day -tapahtumaan täältä. 

Data-Driven Design Dayn puhujat ja aiheet esiintymisjärjestyksessä

                                  

HDW / Lassi A. Liikkanen: Welcome DDDD2018

Lassi A. Liikkanen on ihmiskeskeisen tuotesuunnittelun dosentti Aalto-yliopistolla ja Fourkindin liiketoiminnan suunnittelija. Liikkanen on suunnitellut monikanavaisia kohtaamispisteitä useille isoille eurooppalaisille yrityksille. Hän tutkii edistyneitä palvelumuotoilukäytäntöjä ja suomalaisen saunan kehittämistä huippuunsa.

Avaus / Tom Nickels: Future proofing your marketing capability – the yin and yang of emotions and rationale

Tom Nickels on Avaus Marketing Innovations Oy:n perustaja- ja hallituksen jäsen. Avaus on asiakkaiden sitouttamiseen keskittyvä yritys, jonka ratkaisut perustuvat myyntipohjaiseen markkinointiin. Nickelsillä on yli viidentoista vuoden kokemus startegiakonsultin työstä ja hän on ajanut suuria muutoksia yrityksiin, jotka toimivat niin talouden, median, matkustamisen, vähittäis- ja hyödykekaupan kuin telekommunikaation aloilla.

YLE / Jarno Koponen: AI for news media

Jarno M. Koponen laatii uraauurtavia tuotteita ja tiimejä yhdistämällä älykkäitä järjestelmiä, dataan perustuvia käytäntöjä ja ihmiskeskeistä suunnittelua. Hän toimii tällä hetkellä Yle Uutisvahdin (NewsWatch) tuotejohtajana. Uutisvahti on alan uusinta kehitystä edustava räätälöity sovellus.

Elisa Oyj / Jonna Rantanen & Esko Kurvinen: Creating seamless experiences in a multi-channel world at Elisa

Jonna Rantanen on palvelumuotoilija ja muotoilun tutkija. Hän johtaa Elisan monikanavaisen asiakaskokemuksen tiimiä, joka tutkii asiakkaiden käyttäytymistä, tarpeita ja kipukohtia. Hänen tiiminsä kerää kokemuksia, joilla testataan vaikuttavien ja saumattomien kokemusten hypoteesia koko ekosysteemissä. Esko Kurvinen on Elisa Oyj:n tutkimuspäällikkö.  

Zalando / Jay Kaufmann & Vilma Sirainen: Bringing data to life: Principles and processes for leveraging machine power for human good

Vilma Sirainen toimii johtavana tuotesuunnittelijana Ruotsin Zalandolla. Hän kehittää käyttäjäkeskeistä palvelua yhteistyössä datatutkijoiden kanssa muotialan asiakaskokemusten räätälöimiseksi. Jay Kaufmann johtaa Zalandon haku- ja tietopalveluiden sekä palveluräätälöinnin suunnittelutiimejä.

Aurinkomatkat / Ilari Pohjola & Elina Martikainen: Back to the top with top class digital customer experience

Ilari Pohjola on Aurinkomatkojen eCommerce-tiimin vetäjä ja Aurinkomatkojen johtoryhmän jäsen. Elina Martikainen on puolestaan 10 vuoden uran Aurinkomatkoilla tehnyt Aurinkomatkojen mobiilisovellustuotteen omistaja.

MaaS Global / Brylie Christopher Oxley & Apaar Tuli: Designing the Future of Urban Mobility

Tuotesuunnittelija Apaar Tulin taustalta löytyy vuorovaikutus- ja kaupunkisuunnittelua sekä arkkitehtuuria. Whimin pääsuunnittelija on tiiviisti mukana suunnittelemassa maailman ensimmäistä MaaS-alustaa. Apaar on myös intohimoinen matkailija ja elokuvaohjaaja ja pyöräilee ympäri vuoden. Brylie Christopher Oxley on avoimen ja ilmaisen datan ja lähdekoodin sekä ohjelmistojen puolestapuhuja. Hän on toiminut arkkitehtinä ja projektikoordinaattorina monissa avoimen lähdekoodin hankkeissa ja ratkaissut esimerkiksi osallistavaan demokratiaan ja vanhustenhoitoon liittyviä ongelmia. Oxley toimii senior developerina MaaS Globalilla Helsingissä.

Sygic / Jozef Ockay: How A/B testing of Sygic navigation app changed our approach and how we test today

Jozef Ockay on käyttäjäkokemusmuotoilija ja -konsultti, jolla on yli 10 vuoden kokemus startupeista, fintechistä, hallinnosta ja yritysmaailmasta. Hän kehitti pari vuotta Sygicin suunnittelutiimiä ja laatii nyt vaikuttavia kokemuksia moneen eri alustaan.