Lasten viikonlopun aikana Kattilahallissa järjestetään yli kymmenen työpajaa – mukana myös viime vuoden suosikki

Kuvittaja Leena Kisonen on työstänyt materiaaleja lasten kanssa erinäisissä työpajoissa Helsingin puistoissa pitkin kesää. Neljännen kerran Suvilahden Kattilahallissa järjestettävä tapahtuma on vuosien mittaan laajentunut tarjotakseen tekemistä ja työpajoja kaiken ikäisille lapsille. Mukana on myös viime vuonna suosioon noussut Tallink Siljan hyttityöpaja.

Lasten designviikon ilmeen suunnitellut Leena Kisonen on rakentanut Taikametsän puita ja eläinajoneuvoja lasten kanssa kesän aikana toteutuneissa työpajoissa. Kuvittaja mieltää muotoilun olevan pitkälti asioiden sovittamista yhteen: oli kyseessä sitten muodot, värit, ajatukset tai materiaalit. Näin ollen hauskin lopputulos saattaa syntyä yhdistämällä asioita, joiden ei alun perin ajattelisi kuuluvan yhteen.

”Harmaat ja ruskeat metsän eläimetkin voivat yhden viikonlopun ajaksi vaihtaa värinsä mielikuvituksellisiin väreihin”, Kisonen kuvailee kertoessaan Lasten designviikon ”Taikametsä”-teemasta.

Viikonlopun aikana lapset pääsevät ajamaan kesän aikana suunnitelluilla eläinajoneuvoilla sekä tekemään omannäköisensä eläinnaamarit. Heillä on myös muun muassa mahdollisuus askarrella Pihla Meskasen johdolla rakennelmia hammastikuista, karkeista ja pahvista ja ommella uusia pöksyjä vanhoista paidoista. Viime vuonna hyttityöpajallaan ihastuttanut Silja Line on mukana myös tällä kertaa.

– ”Koska paja oli viime vuonna niin suosittu, toteutamme sen tänä vuonna hyvin pitkälle samaa kaavaa noudattaen. Hyttimateriaalien printtejä ja kuvioita on päivitetty Silja Linen uuden visuaalisen ilmeen mukaisesti, eli lapset pääsevät ideoimaan hyttejä entistä aidommin. Lisäksi askartelumateriaaleja on varattu runsaammin, jotta kaikki innokkaat varmasti pääsevät suunnittelemaan oman hyttinsä”, Tallink Silja Linen viestintäjohtaja Marika Njöd kertoo.

Työpajassa lapsilla on mahdollisuus muotoilla pahvista haluamansa huonekalut ja asetella ne hytin pohjapiirustukseen. Askartelun ja sisustamisen lomassa lapset pääsevät myös tapaamaan laivoilta tuttua pehmoista hahmoa, Harri Hyljettä. Njödin mukaan lapset osaavat ideoida ja haaveilla ilman rajoja ja rajoituksia, joten järjestäjien oli mukava seurata osallistujien ideatulvaa ja siitä seuraavia sisustusideoita ja kuosivalintoja.

Lapsiperheitä risteilee Silja Linen laivoilla paljon, erityisesti koulujen loma-aikoina. Viime vuosina yritys on myös panostanut teineille suunnattuun ohjelmaan laivalla, ja heidän suosiossa ovatkin esimerkiksi kaikki tubettajien kanssa tehdyt yhteistyöristeilyt, Njöd kertoo. Seuraava Tubecon-risteily toteutetaan syyskuussa, ja siitä saa lisätietoja täältä.

Yhteensä viikonlopun aikana järjestetään tänä vuonna 12 työpajaa. Osana tapahtumaa nähdään myös tuttuun tapaan suomalaisia sekä kansainvälisiä lastentuotebrändejä kauppaava Little Market. Ruokaa ja juomaa työpajojen sekä shoppailun lomassa tarjoaa Raikastamo.

Myyntipisteillä pystyy löytämään erilaisia tuotteita aina lastenvaatteista piensisustustavaroihin saakka ja tänä vuonna mukana on 26 brändiä. Paikan päällä on myös ensimmäistä kertaa mahdollisuus nähdä ja ostaa VIMMA:n uusia, kiusaamisenvastaisia #olerohkea-kuoseja. Ruokaa ja juomaa shoppailun sekä työpajojen lomassa

Kaikki myyjiin pääset tutustumaan tapahtumasivulla.

Tutustu Lasten viikonlopun koko ohjelmaan täältä.