Tutustu tapahtumaan: Jasper Morrison – Objects and Atmosphere

Johtavan brittimuotoilijan Jasper Morrisonin näyttely kuvastaa suunnittelijan muotoilufilosofiaa ja esittelee hänen maineikasta uraansa Morrisonin kuratoimien esineiden kautta. Näyttelyssä on myös esillä muotoilijan videoteos ”A World Without Words’. Lue, miten muotoilukeskus Iittala Arabia Design Centerin johtaja Päivi Niemi kuvailee näyttelyn sisältöä ja sen syntyä.

Kertoisitko tapahtumasta vähän lisää omin sanoin: millaista näyttelyä olette järkkäämässä? 

Jasper Morrison on aikamme suurimpia nimiä muotoilussa, eikä Suomessa ole aikaisemmin ollut hänen näyttelyään. ”Jasper Morrison – Objects and Atmosphere” -näyttelyn myötä pyrimme tuomaan esiin hänen laajaa työuraansa sekä suunnittelemiaan esineitä, mutta myös hänen kiinnostavaa näkökantaansa muotoiluun. Morrisonin muotoilufilosofian ytimessä vaikuttavat ajatukset siitä, mikä on olennaista ja miten esineet luovat tunnelmia sekä vaikuttavat ilmapiiriin.  Henkilökohtaisesti olen tietysti erityisen innoissani, sillä olen ollut Morrison-fani muotoilualan opinnoistani lähtien!

Mistä saitte alun perin idean tapahtumaan? 

Morrisonin ja Iittalan muotoilufilosofiassa on paljon yhtymäkohtia, mikä luo luontevan linkin ensinnäkin Morrisonin ja Iittalan välille, sekä tämän näyttelyn järjestämiseen juuri Iittala & Arabia Muotoilukeskuksen Design Lab -galleriassa. Filosofioita yhdistää pyrkimys progressiiviseen ja funktionaaliseen muotoiluun, joka kestää aikaa. Voin myös paljastaa, että Iittala työskentelee parhaillaan Morrisonin kanssa uuden projektin parissa; lisätietoa yhteistyöstä on luvassa myöhemmin syksyllä.

Mitä Morrisonin näyttely tarjoaa kävijöille? 

Läpileikkauksen ajatteluun esineiden ja muotoilun takana. Näyttelyssä on esineiden ja luonnosten lisäksi kirjojen lueskeluun varattu alue, josta löytyy Morrisonin muotoilufilosofiaan liittyviä teoksia, muun muassa Super Normal: Sensations of the Ordinary, A Good Life ja Book of Things. Tilassa myös pyörii videoteos A World Without Words, joka liittyy myös osaltaan Morrisonin ajatteluun muotoilusta. Iittala & Arabia Design Centre Storesta voi myös ostaa muutamia Jasper Morrisonin suunnittelemia tuotteita ja hänen kirjojaan näyttelyn ajan.

Minkälaisia odotuksia teillä on festivaalin suhteen?

Iittala & Arabia Design Centre avattiin marraskuussa 2016 ja on sen jälkeen ollut mukana Helsinki Design Weekin ohjelmassa, niin vuonna 2017 kuin tänäkin vuonna. Haluamme tarjota näyttelyllä ja siihen liittyvällä ohjelmalla kävijälle uuden kokemuksen ja näkemyksen yhden aikamme vaikutusvaltaisimman muotoilijan ajatteluun ja muotoiluun. Toivomme paljon kävijöitä, mielenkiintoisia keskusteluja ja uusia tuttavuuksia. Tapahtuma- ja näyttelytarjonta HDW:n aikana näyttää kaiken kaikkiaan herkulliselta.

 

Jasper Morrison – Objects and Atmosphere -näyttelyyn pääsee tutustumaan lisää täällä.