Helsinki Design Week 2018: Palvelumuotoilijoille

Palveluiden ja elämyksien muotoileminen on tätä päivää. Osallistu Helsinki Design Weekin asiakaslähtöisen muotoilun tapahtumiin ja kerää alan parhaat käytännöt työkalupakkiisi!

Tutustu Helsinki Design Weekin koko ohjelmaan täällä.

Yhdenvertaisuus kilpailuedun lähteenä – Asiakaslähtöisyys puheista tekoihin huomioimalla erityisryhmät ja ikääntyvä väestö 

Laurea ammattikorkeakoulu ja joukko erityisryhmiä edustavia järjestöjä ovat yhteiskehittäneet uudenlaisen Design for all-toimintamallin, jonka avulla mikä tahansa organisaatio voi kehittää tuotteita ja palveluita yhdessä erityisryhmiä edustavien kokemusasiantuntijoiden kanssa. Tilaisuudessa tutustutaan lisäksi lainsäädännön asettamiin vaatimuksiin, sekä demonstroidaan käytännössä palvelukokemuksia erilaisten käyttäjäryhmien näkökulmasta.

Tiistai 7.9. kello 15:00-17:00
Helsingin kaupungintalo
Pohjoisesplanadi 11-13

 

Data-Driven Design Day 

HDW:llä toiseen otteeseen järjestettävässä Data-Driven Design Dayssä kuullaan alan huipuilta näkemyksiä ja käytännön vihjeitä datan hyödyntämisen suunnittelussa. Tämän vuoden teemana on Seamless Experience. Päivän aikana pohditaan mm. sitä, miten suunnittelu vaikuttaa monikanavaisessa maailmassa, jossa ihmisille viestitään erilaisten laitteiden ja palveluiden kautta. Liput 89€, ostettavissa täältä

Torstaina 13.9. kello 09:00-15:00
Clarion Hotel
Tyynenmerenkatu 2

 

Getting Started with Experience Design 

Merkitykselliset kokemukset, kuten luottamuksen tunne, ovat inhimillisen kukoistuksen ytimessä ja siksi muotoilun arvoisia. Tässä työpajassa esitellään kokemuksellinen ja tavoitehakuinen muotoilumenetelmä noin 30 osallistujalle. Ryhmät harjoittelevat luottamukseen liittyvien kokemuksien muotoilua ja tuottavat tavoitteitaan vastaavia ideoita.

Tiistaina 11.9. kello 14:00-16:00
Ture-huone, Rikhardinkadun kirjasto
Rikhardinkatu 3

 

Elämyssuunnittelua Piilaaksosta

Oiva tilaisuus perehtyä maailman toisen laidan design-ajatteluun ja parhaisiin luoviin käytäntöihin. Työpajassa esitellään kokemuksia ja oivalluksia web-suunnittelusta Googlella ja kerrotaan koodaustaitojen merkityksestä suunnittelussa, tyyliohjeiden hyödyntämisessä sekä tuotetiedon vaikutuksesta hyvään suunnitteluun.

Maanantaina 10.9. kello 10:00-12:00, Hietsun Paviljonki (Hiekkarannantie 9)
Tiistaina 11.9. kello 9:00-11:00, Rikhardinkadun kirjasto (Rikhardinkatu 3)
Torstaina 13.9. kello 17:00-19:00, Digitalist Group (Arkadiankatu 2)

 

Design Delivered 

Helsinki Design Weekin aikana Wolt kuljettaa muotoilua ja taidetta ihmisten koteihin. Ensimmäistä kertaa toteutettava Design Delivered -projekti nostaa lupaavia luovien alojen tekijöitä suuren yleisön tietoisuuteen. Projekti on tehty yhteistyössä Woltin, suunnittelutoimisto Kallan & Co:n ja Helsinki Design Weekin kesken. Osana Design Delivered -projektia toteutetaan pop up -ravintola yhdessä huippukokki Kozeen Shiwanin kanssa.

24h
Keskuskatu

 

Nuorisoasumisen ratkaisut Helsingissä, osallistava prosessi 

Nuorisoasumisen liitto esittelee uusimpia havaintoja ja ajatuksia, jotka liittyvät nuorisoasumiseen Helsingissä. NAL kutsuukin yleisön osaksi luovaa luentoa, jossa voimme yhdessä kohdata muutamia tärkeitä aiheita muotoilumenetelmiä käyttämällä, tutustumalla toisiimme ja luomalla tulevaisuuden ratkaisuja asumismuodoille.

Perjantaina 7.9. kello 13:00-16:00
Laituri
Narinkka 2

 

Leverage Design Thinking – Make next level Marketing 

PING Helsinki järjestää aamupäivän mittaisen tapahtuman, jonka pääaiheena on markkinoinnin muotoilu. Ohjelmaan sisältyy Keynote-puheenvuoro, kolme case-esimerkkiä ja Q&A-keskustelu. Tilaisuus myös striimataan reaaliaikaisesti.

Perjantaina 7.9. kello 08:30-11:00
Clarion Hotel
Tyynenmerenkatu 2