Design Marketin myyjäkartta on julkaistu – tutustu mukana oleviin brändeihin

Festivaalisuosikiksi vuosien varrella noussut Design Market tarjoaa tänäkin vuonna mahdollisuuden tehdä designlöytöjä edullisin hinnoin. Liki 200 myyjää sisältävä kartta toimii shoppailijan oppaana Kaapelitehtaalla 8.-9.9.

Mukana on aiemmilta vuosilta tutuksi tulleita brändejä sekä ensimmäistä kertaa tapahtumaan osallistuvia nimiä. Löydettävissä on muun muassa designtuotteita Hakolalta, Sectolta, Artekilta ja vajaalta kahdelta sadalta muulta myyjältä. Uutuuksien joukkoon kuuluu tänä vuonna esimerkiksi pastellisävyisiä ryijyjä perinteikkäällä tavalla valmistava Ragmate.

Lataa Design Marketin myyjäkartta tästä.

Viikonlopun aikana kävijät pääsevät myös selailemaan We Jazzin tuottaman Vinyl Marketin vinyylikokoelmaa. Tilassa kuullaan musiikin lisäksi myös keskustelutilaisuus, jonka aikana keskustelijat pyrkivät löytämään yhteneviä piirteitä musiikista, vinyyleistä ja designista.

Lauantai 8.9.
11:00–13:00 DJ Matti Nives
13:00–13:30 Haastattelussa valokuvaaja Tero Ahonen
13:30–15:30 DJ Tupla-Jukka (Timmion Records)
15:30–16 :00 Haastattelussa Jukka Sarapää (Timmion Records)
16:00–18:00 DJ Fredrik Lavik (Afro7/Jazzaggression)
Sunnuntai 9.9.
11:00–13:00 We Jazz DJs
13:oo–13:30 Haastattelussa valokuvaaja Maarit Kytöharju
13:30–15:30 We Jazz DJs
15:30–16:00 Haastattelussa Suvi Saloniemi (Designmuseo)
16:00–18:00 We Jazz DJs

New Marketin pääosassa ovat tänä vuonna suomalaiset maut. Ruokatieto Yhdistyksen kanssa yhteistyössä toteutettavalla New Market X Food -parvella on läsnä parikymmentä brändiäja tuotetta, jotka liittyvät ruokamuotoiluun, ravintotrendeihin ja suomalaisiin raaka-aineisiin. Luvassa on myös ruoka-aiheista ohjelmaa, ruokamuotoilukeskusteluita, tietoiskuja. Tilan tekstiilit tarjoaa Finlayson.

Ruokabrändien ja maistiaisten lisäksi ruoan ystävät pääsevät Merikaapelihallin päätyyn kokeilemaan Cafe Damascuksen lupaamia syyrialaisia herkkuja. Viime vuoden tapaan paikan päällä on myös saatavilta hävikkiruokaravintola Loopin vegeannoksia.

Löytyneiden designaarteiden kotiin viemisessä auttaa Whim, joka jakaa tapahtumassa matkarahaa esimerkiksi taksiin käytettäväksi. Whim on myös luomassa Kaapelitehtaan sisäpihalle levähdyspaikkaa, jossa on matkarahan ja herkullisen teen lisäksi tarjolla muutakin hauskaa ohjelmaa.

Print Marketissa tänä vuonna mukana 18 myyjää

Designlöytöjen, vinyylien ja ruoka-aiheisten tuotteiden lisäksi paikan päältä löytyy perinteisesti myös printtituotteita. Print Marketissa shoppailijat pääsevät käsiksi taidokkaasti tehtyihin painotuotteisiin. Ostettavissa on julisteita, postikortteja, kaupunkikarttoja, kustomoitavia sisustustuotteita ja Helsinki-aiheisia tekstiilejä. Mukana tänä vuonna ovat:

2 x ilo Design
Ainoa Graphic Design / Oot niin ihana
asun amar
bookm-ark.fi
Groovink
Helle Visuals
KaisaGraf
KARINA
Kehvola
Leena Kisonen
Loistavakauppa
Markku Tanttu
MIRA MALLIUS
Moikkamuikku
Papurino
Putinki
Sasha Kretova
Studio Reponen / Plot Communications
syster henry & little perky

 

Fredan Kukkaistori tekee paluun Kaapelitehtaan sisäpihalle, josta poimittuja kukkia pääsee muotoilemaan Arteflosin järjestämään kukkatyöpajaan sunnuntaina. Lauantaina on mahdollisuus kokeilla itseään muodin luojina – muotikuvittaja ja juhlavaatesuunnittelija Anna Markizin työpajan osallistujat pääsevät muokkaamaan valitsemaansa muotikuvaa ja lopulta toteuttamaan siitä kolmiuloitteisen vaateidean kuvituksen. Osallistujat ovat myös tervetulleita MUM’s:in pinssityöpajaan, jossa pinsseihin on valittavissa useita suunnittelijoiden piirtämiä kuoseja.

Design Market keräsi viime vuonna Kaapelitehtaalle reilut 30 000 kävijää.

HUOM! Turvallisuussyistä ja kulkuväylien tukkeutumisen estämiseksi Design Marketin sisätiloihin ei valitettavasti voi tuoda lastenvaunuja tai -rattaita. Ne voi jättää vaunuparkkiin.