New Marketin ohjelma ja myyjäkartta julki – ohjelmalavalla lähiruoka koetaan kaikilla aisteilla

Tämän vuoden New Market x Food keskittyy nimensä mukaan ruokaan ja erityisesti suomalaisiin makuihin. Ruokatiedon kanssa yhteistyössä järjestettävä tapahtuma kerää yhteen 22 ruokatuottajaa ja -brändiä, joihin pääsee tutustumaan Kaapelitehtaan New Market -parvella. Lataa myyjäkartta ja suunnittele matkasi makuparven läpi!

Uutuustuotteisiin keskittyvä tapahtuma esittelee tällä kertaa suomalaisia pientuottajia, joiden työssä korostuu taitava tuotekehitys, kekseliäät tuotantomenetelmät sekä kyky innovoida. Parvella nähdään muun muassa Karviaisten tilalla härkäpavusta kehitettyjä Voima-papu-tuotteita, Päivärinteen ruislastuja, jonka jauhot on jauhettu suoraan viljelijöiden ruukiista ja palkkatöihin vaikeasti työllistyviä ihmisiä palkkaava Omenasieppari, joka lupaa pelastaa omenat paikallisista puista. Tapahtuman tekstiilikumppanina toimii Finlayson ja tilan somistuksessa on käytetty Mimis Kotipellon tuotteita.

Lataa New Marketin kartta tästä.

Maistatusten lisäksi New Marketin parvella käydään ruokamuotoilukeskusteluja sekä kuullaan ruoka-aiheisia tietoiskuja. Ohjelmalavalla ruokaa koetaan kaikin aistein Ruokatiedon järjestämien Hyvää Suomesta -makumatkojen kautta. Varttitunnin aikana osallistujat saavat uusia oivalluksia viiden perusmaun tiimoilta. Lavalle nousee myös monipuolisista työpajoistaan tunnettu Tuunaajamutsi, joka tarjoilee kuuntelijoille tietoiskun ruoan ja ruokapakkauksen uusiokäyttöön liittyen.

Ohjelmalavalla haastatellaan myös New Marketin innovatiivisia pieniä ruokayrityksiä. Viime vuoden tapaan parvella on myös saatavilla hävikkiruokaravintola Loopin vegeannoksia.

Koko ohjelma on nähtävissä alta.

 

LAUANTAI 8.9.2018

Klo 13.00 – Hyvää Suomesta -makumatka 

Hyvää Suomesta -makumatka antaa uuden näkökulman perusmakujen äärelle. Matkan aikana herätellään viittä eri perusmakuamme suomalaisten ruoka-aarteiden avulla. Maistiaisiin tutustutaan 15 minuutin ajan kaikkia aisteja apuna käyttäen. Ryhmään mahtuu 12 osallistujaa ja ilmoittautuminen makumatkoille tapahtuu Hyvää Suomesta -infopisteellä tapahtumapaikalla. Makumatkoja järjestetään klo 13, 15 ja 17.

Klo 14.30 – Verso Food

Verso Food on kotimainen yritys, joka tuottaa innovatiivisia kasvisruokavaihtoehtoja kotimaisista raaka-aineista. Verso Food kertoo lavalla toimintansa takana olevasta tarinasta ja HÄRKIS-tuotteistaan.

Klo 14.45 Ainoa Winery

Ainoa Winery tarjoaa maukasta viiniä, jonka raaka-aineina toimii Suomen metsien marjat. Ohjelmassa kuullaan, kuinka yritys on saanut alkunsa ja kuinka heidän tuotteensa ovat löytäneet nykyisen muotonsa.

Klo 15.00 – Hyvää Suomesta -makumatka 

Klo 15.30 – WWF

WWF kertoo puheenvuorossaan ruoankulutuksen ympäristövaikutuksista.

Klo 15.45 – Helsieni & Suomen Agrometsä 

Helsieni ja Suomen Agrometsä ovat ruokasienten kasvattamisen asiantuntijoita. Yritykset kertovat yleisölle, kuinka ruokasieniä voidaan kasvattaa kotona kahvinpurujen avulla sekä antavat yhdelle onnekkaalle yleisön jäsenelle sientenkasvatuspölkyn. Puheenvuorossa käsitellään myös sienten asemaa Suomen metsien ekosysteemissä.

Klo 16.15 – Karviaisten tila

Karviaisten tila esittelee puheenvuorossaan härkäpavuista valmistettuja VOIMA-PAPU -tuotteitaan, joita on saatavana jauhoina, rouheena, kokonaisena tai paahdettuna.

Klo 16.30 – Lipasu

Lipasu Oy on uusi, kasvipohjaisia härkäpapujäätelöitä valmistava yritys. Lipasu esittelee lavalla Härtelö-tuotettaan sekä kertoo lisää innovatiivisesta jäätelöstään.

Klo 16.45 – Rainingon luomutila

Liedon kunnan Inkoisten kylästä saapuva Rainingon luomutila viljelee sekä jalostaa kvinoatuotteita suoraan kuluttajille. Yritys esittelee lavalla toimintaansa sekä superfoodiksikin luonnehdittuja tuotteitaan.

Klo 17.00 – Hyvää Suomesta -makumatka

 

SUNNUNTAI 9.9.2018

Klo 13.00 – Hyvää Suomesta -makumatka

Sunnuntaina sukelletaan jälleen Hyvää Suomesta -merkin makumatkoille. Ryhmään mahtuu 12 osallistujaa ja ilmoittautuminen makumatkoille tapahtuu Hyvää Suomesta -infopisteellä tapahtumapaikalla. Makumatkoja järjestetään klo 13, 15 ja 17.

Klo 14.15 – Tuunaajamutsi

Tuunaajamutsi kertoo ruokapakkauksiin ja biojätteeseen liittyvästä tuunauksesta ja uusiokäytöstä.

Klo 14.45 – Lejos

Lejos esittelee tapahtumassa uutuustuotettaan Snäkkäriä. Snäkkäri on kotimainen ja runsaskuituinen siemennäkkäri, joka on leivottu Ulla Pakarilla kotimaiseen puhdaskauraan. Lejos keskustelee lavalla gluteenittomista leivistä sekä Snäkkärin synnystä.

Klo 15.00 – Hyvää Suomesta -makumatka

Klo 15.30 – Agrifutura

Agrifutura tuottaa NAMS-tomaatteja kestävän kehityksen periaatteita noudettaen. Yritys kertoo lavalla tarinaa maukkaiden tomaattiensa viljelystä ja tuotteen ominaisuuksista.

Klo 15.45 – Linseed Protein Finland

Linseed Protein Finland valmistaa suomalaista Valo24h -superfood aamiaissarjaa, johon kuuluu viisi suomalaisesta paahdetusta pellavasta sekä marjoista valmistettua tuotetta. Yritys esittelee yleisölle tuotettaan sekä pellavan erityisominaisuuksia, minkä lisäksi jokin onnekas yleisön jäsenistä saa mukaansa yrityksen tuotteita.

Klo 16.00 – Omenasieppari

Omenasieppari puristaa mehua hävikkiuhan alla olevista omenoista työllistäen samalla erityistä tukea tarvitsevia ihmisiä. Yritys kertoo lavalla toimintansa periaatteista sekä esittelee tuotettaan.

Klo 16.15 – Snafu

Snafu viljelee Silmusalaattia Vantaan Vaaralassa, noin 15 kilometrin päässä Helsingin keskustasta. Puheenvuorossa kuullaan lisää luomutuotteen ominaisuuksista sekä silmusalaatin viljelystä.

Klo 16.30 – Tähtikuoharit

Pohjois-Karjalasta saapuva Tähtikuoharit valmistaa alkoholittomia Sihinä-kuohujuomia. Tähtikuoharit esittelevät lavalla kuplivaa juomaansa sekä monipuolisia makuvaihtoehtojaan.

Klo 16.45 – Murtolan HamppuFarmi

Murtolan HamppuFarmi on Lounais-Suomesta saapuva, kotimaisia luomu öljyhampputuotteita valmistava perheyritys. HamppuFarmi kertoo lavalla yrityksestään sekä ravintorikkaista ja ekologisista tuotteistaan.

Klo 17.00 – Hyvää Suomesta -makumatka

 

Tapahtuman juontajana toimii Mariaana Nelimarkka, joka on Suomen keittiömestarit ry:n nimeämä Vuoden ruokatoimittaja 2018. Mariaana on erikoistunut oluisiin ja siidereihin, mutta on seurannut laaja-alaisesti ruoka-alaa eri näkökulmista noin kymmenvuotisen työuransa aikana. Mariaanan sydän sykkii kasvisruoalle, mutta hän kokee olevansa joustava ruokailija.