Päivän tärpit: Perjantai 7.9.

Helsinki Design Weekiltä löydät paljon perjantaille sopivaa tekemistä. Käy läpi tärpit perjantaille 7.9. ja valitse suosikkisi!

Tutustu koko ohjelmaan täältä

Parempi huominen – teknologian avulla terveellisempää ja täydempää elämää 

Palvelukeskus Helsinki on omistautunut parantamaan asiakkaiden fyysistä sekä henkistä terveyttä ja sen seurauksena kehittänyt maailmalla mainetta niittäneen uniikin, teknologiapainotteisen palvelukonseptin. Koska aina on kuitenkin varaa parantaa, Palvelukeskus pyytää kansalaisia paikalle ideoimaan ja jatkokehittämään entistä inhimillisempiä tapoja kohdata asiakkaita.

08:15-18:00
Palvelukeskus Helsinki
Elimäenkatu 15

 

Architecture Night in KesäKino 

Huolellisesti suunniteltu miljöö, elokuvan tapahtumien ympäristö, on tärkeä osa onnistunutta elokuvaa. Tapahtumassa katsotaan elokuva tai pari ja syvennytään keskusteluun arkkitehtuurin ja miljöön merkityksestä elokuvan juonen etenemisen sekä tunnelman luonnin kannalta. Lippujen hinta 14€.

21:00-00:00
Aleksanterinkatu 26

 

Nuorisoasumisen ratkaisut Helsingissä, osallistava prosessi 

Nuorisoasumisen liitto esittelee uusimpia havaintoja ja ajatuksia, jotka liittyvät nuorisoasumiseen Helsingissä. NAL kutsuukin yleisön osaksi luovaa luentoa, jossa voimme yhdessä kohdata muutamia tärkeitä aiheita muotoilumenetelmiä käyttämällä, tutustumalla toisiimme ja luomalla tulevaisuuden ratkaisuja asumismuodoille.

Perjantaina 7.9. kello 13:00-16:00
Laituri
Narinkka 2

 

Jutellaan vähän graffitista ja graafisesta suunnittelusta 

Grafian Jutellaan vähän -sarja jatkuu keskustelulla graffitista ja graafisesta suunnittelusta Helsingin taidemuseo HAMIn viimeistä viikonloppua auki olevassa Graffiti-näyttelyssä. Mitä yhteistä löytyy graffitin ja visuaalisen viestinnän suunnittelun ilmiöistä ja tekijöistä? Keskustelun vetää Kaarle Hurtig, osallistujat varmistuvat myöhemmin.

17:00-18:30
Helsingin Taidemuseo HAM
Eteläinen Rautatienkatu 8

 

TRE Salon avoimet ovet 

Intiimi by appointment only -showroom ja myyntitila TRE Salon sijaitsee Väinämöisenlinnassa, Helsingin Aleksanterinkadulla. Väinämöisenlinna on kaupungin tunnetuimpia jugendrakennuksia ja tarjoaa upean elämyksen yhdessä TREn kuratoimien Suomen kiinnostavimpien designtuotteiden ja räätälöityjen kokemusten kanssa. Vaihtuva kokoelma on suunnattu luksuskokemuksista ja -tuotteista, nykytaiteesta sekä suomalaisista huippuunsa viritetyistä makukokemuksista kiinnostuneille matkailijoille.

16:00-18:00
Aleksanterinkatu 44

 

Arabian Taideosasto / Uniikit / Käytävänäyttely / Girls 2018

Katja Tukiaisen GIRLS-sarja muodostuu kahdesta veistoksesta, jotka ovat taiteilijan maalaamia. Teokset on toteutettu kevään 2018 aikana. Tukiaisen kokoelmassa yhdistyvät keraaminen perinne ja värikäs maalaustaide. Girlsit ovat värikkäitä hahmoja, joilla jokaisella on oma nimi ja luonne. Veistosten pinnat vaihtuvat värikkäästä, Tukiaisen suveriinilla posliinmaalaustekniikalla koristellusta pinnasta yllätyksellisiin mustaan lasitteeseen tai kimaltavaan kultaan.

12:00-16:00
Hämeentie 135 A, 9 krs

 

teamLab: Massless

teamLab tunnetaan immersiivisistä digitaalisista installaatioistaan, joihin katsoja astuu sisään. Taiteilijaryhmä pyrkiikin näin tutkimaan informaatioajan inhimillistä käyttäytymistä. teamLab vaalii vuorovaikutusta ja yhdessä luomista, haastaen samalla tavanomaisia käsityksiä taiteesta ja tekijyydestä. Ponnistaen esimodernista japanilaisesta taiteesta, teamLabin digitaaliset työt yhdistävät lännen ja idän tilakäsityksiä. Katsojille avautuu uusi yhteinen tila, jossa heidän on mahdollista antautua universaalien teemojen, kuten luovuuden, leikin, tutkimuksen, kauneuden, elämän ja liikkeen kokemuksille.

11:00-18:00
Amos Rex
Mannerheimintie 22-24

 

Design ja Hygge 

Miten muotoilu ja hygge liittyvät toisiinsa, entä mitä hygge tarkoittaa kaupunkiympäristössä? Muun muassa näihin kysymyksiin vastataan paneelikeskustelussa sekä Tanskan että Suomen ’hygge’- ja ’kalsarikänni’-ilmiöiden asiantuntijoiden kanssa. Keskustelijoihin kuuluu muun muassa Tanskan Designmuseon johtaja Anne-Louise Sommer ja suunnittelija Bo Conceptilta. Kutsuvierastilaisuus.

19:00-21:00
Designmuseo
Korkeavuorenkatu 23