Päivän tärpit: Lauantai 8.9.

Täydellinen päivä tutkia kaupunkia ja sen uumenista löytyviä tapahtumia! Tässä tärppimme lauantaille 8.9.

Tutustu koko ohjelmaan täältä

Future Fabric 

Miltä vaatesuunnittelun ja tekstiiliteollisuuden tulevaisuus näyttäytyy tieteen valossa? Tähän kysymykseen tarjoaa vastauksia Future Fabric. Ainutlaatuisessa puhujatapahtumassa tarkastellaan suomalaisen muodin tulevaisuutta kolmesta näkökulmasta: tulevaisuuden materiaaliteknologiat, teknologiasta teollisuuteen ja kestävyyden brändääminen.

12:00-15:00
Tiedekulma
Yliopistonkatu 4

 

Design Market 

Pohjoismaiden suurimmasta varastomyyntitapahtumasta on mahdollisuus ostaa aikaisempien sesonkien tuotteita ja prototyyppejä edullisin hinnoin. Uutuutena tänä vuonna Design Marketista löytyy Vinyl Market, jossa kävijät voivat metsästää uusia LP-levyjä DJ:n tahdissa. Print Market puolestaan kokoaa printtituotteiden myyjät esittelemään tuotteitaan. New Marketin brändit ja tuotteet liittyvät tänä vuonna ruokamuotoiluun, ravintotrendeihin ja pohjoisiin raaka-aineisiin.

11:00-18:00
Kaapelitehdas
Tallberginkatu 1

 

Design meets arts, Slovakia meets Finland 

Luovuus tarkoittaa mahdollisuuksia. Kuinka slovakialaisten ja suomalaisten luova DNA eroaa toisistaan? Mitä voidaan saavuttaa yhdessä? Osallistavassa iltapäivässä tutkitaan erilaisuuksia ja samanlaisuuksia suomalaisten ja slovakialaisten muotoilijoiden sekä taiteilijoiden välillä.

14:00-16:00
Designmuseo
Korkeavuorenkatu 23

 

Luottamusputkisto 

Rohkea, salaperäinen, pelokas, törkeä, suloinen? Mikä naamio sinulla on tänään ylläsi? Teoksessamme olemme luoneet luottamuksellisen ympäristön, jossa naamioiden suojissa voit tuoda itsestäsi esiin asioita, joita et uskalla normaalisti paljastaa. Tule tunnustamaan anonyymisti sisimmät ajatuksesi ja salaisuutesi tai päästämään hetkeksi valloilleen ilosi, surusi tai vihasi.

08:00-23:00
Paikka ilmoitetaan myöhemmin

 

CHRISTINE VALTONEN & HENNA LAMPINEN @ LIIKE TEMPORARY SHOWROOM 

Keväästä 2000 alkaen Liike on toiminut suomalaisen vaatesuunnittelun näyteikkunana Helsingissä. Helsinki Design Weekin aikana Liike esittelee jälleen Aalto-yliopistosta valmistuneen suunnittelijoita. Tänä vuonna showroomissa on esillä Christine Valtosen ja Henna Lampisen mallistot.

11:00-16:00
Fredrikinkatu 24

 

R/H Printtinäyttely 

R/H Studio esittelee printtinäyttelyn käyttämällä erilaisia ilmaisun kanavia uudessa konseptimyymälässä Torikorttelissa.

10:00-17:00
Pohjoisesplanadi 19

 

Augmented Fiction: A Journey Between Realities 

Telemaattisessa kyberavaruudessa, jossa näkö-, kuulo-, kosketus ja äänimekanismimme aktivoituvat reseptorien avulla, voimme ylittää oman kehomme rajat. Vierailijat kutsutaan luomaan ja kulkemaan oma matkansa käyttäen älypuhelimen näyttöä sekä kaikkia aisteja, kun ”lisätyn todellisuuden” -installaatio tuodaan vierailijan todellisuuteen mukaansatempaavan taiteen, sirkuksen ja pelillistämisen keinoin.

18:00-22:00
Hotelli Katajanokka
Merikasarminkatu 1a

 

Timo Sarpaneva 23.3.–23.9.2018

Muotoilija Timo Sarpaneva (1926-2006) oli nostamassa suomalaista muotoilua maailmanmaineeseen 1950-ja 1960-luvuilla. Hänet tunnetaan parhaiten Iittalalle suunnitelluista lasiesineistä. Näyttelyssä näet nämä klassikkoesineet sekä rinnalle nostetut harvinaisemmat veistokselliset ja tilalliset teokset.

11:00-18:00
Designmuseo
Korkeavuorenkatu 23

 

Vuoden nuori muotoilija 2018 

Vuoden nuori muotoilija 2018 julkistetaan elokuussa. Palkintonäyttely on esillä Lokal Plus -tilassa, Helsinki Design Weekin ajan. Palkittu muotoilija esittelee näyttelyä lauantaina 15.9. klo 14-16. 

12:00-16:00
Lokal Plus
Annankatu 11

 

HDW HOP: Rubbish Philosophy 

Isa Kukkapuro-Enbomin ja Henrik EnbominTrash Design -ryhmä toteuttaa yhdessä amerikkalaisen taiteilijan Howard Smithin kanssa yhteisinstallaation nimeltään Rubbish Philosophy Espan lavalle. Sokean taiteilijan ja designereiden luottamuksesta syntyy uniikki ja moniaistillinen kokonaisteos, jonka raaka-aineena hyödynnetään kierrätysmateriaalia sekä Smithin teoksia 50 vuoden ajalta.

10:00-20:00
Espan Lava