Päivän tärpit: Sunnuntai 9.9.

Mikä sen parempaa, kun viettää leppoisaa sunnuntaita HDW-kohteita kierrellen? Alta näet toimituksen tärpit sunnuntaille 9.9.

Tutustu koko ohjelmaan täältä

Jasper Morrison – Objects and Atmosphere 

Menestystä niittäneen brittiläismuotoilijan Jasper Morrisonin näyttely valottaa Morrisonin muotoilufilosofiaa ja maineikasta uraa hänen itsensä kuratoimien esineiden ja videoteoksen ’A World Without Words’ kautta. Morrison on erityisen kiinnostunut jokapäiväisistä, usein nimettömäksi jääneiden muotoilijoiden suunnittelemista esineistä, jotka täyttävät tarkoituksensa hyvin päivästä toiseen.

10:00-16:00
Iittala & Arabia Design Centre, Design Lab Galleria, 9. krs
Hämeentie 135 A

 

I Once Made A Performance 

Helsinkiläisen Talking Through Our Bodies -projektin debyyttityö koostuu sarjasta teollisesti neulottuja vaateveistoksia, jotka ovat syntyneet osana pidempää neulevaatteiden dynaamisen sommittelun tutkielmaa. Työ tutkii vaatteiden, materiaalien ja kehon interaktion synnyttämiä mahdollisuuksia ja soveltaa niitä muotoilullisiin, taiteellisiin ja tutkimuksellisiin konteksteihin.

18:00-21:00
Studio B2, Zodiac Centre for New Dance
Tallberginkatu 1B

 

Marimekko x WST Second Hand Pop-Up Shop

Helsinki Design Week:in ajan Marimekon Forumin myymälässä on WST:n second hand muodin pop-up tapahtuma, jossa on mahdollisuus tehdä löytöjä Marimekon menneistä ja uusimmista mallistoista, sekä ihastua vuosikymmenten takaisiin vintage-aarteisiin. Uusia tuotteita lisätään valikoimaan joka päivä. Anna ilon kiertää: koko tapahtuman ajan voit myös tuoda omia hyväkuntoisia Marimekkoja myyntiin. Tervetuloa mukaan edistämään kestävää muodin maailmaa!

12:00-18:00
Marimekko-myymälä, Forum
Mannerheimintie 20

 

Weaving Kiosk 

Weaving Kiosk -konseptin on luonut tekstiilisuunnittelija Rosa Tolnov Clausen (DK/FIN). Jokaiselle avoimesta tilasta löytyvät kaikki kutomiseen tarvittava välineet loimitetuista kangaspuista aina kudontamateriaaleihin asti.  Weaving Kioskissa kävijät voivat kokeilla kutomista valitsemillaan langoilla ja tekniikoilla ja valmistaa itselleen yksilöllisen tuotteen joko valmiiden tuotemallien mukaan tai niistä inspiroituneena.

11:00-20:00
Kalleria
Kaarlenkatu 10

 

Lasten designviikko kaupunginmuseossa: Lasten kaupunki

Lasten kaupungissa leikki-ikäiset ja heidän seuralaisensa pääsevät tutustumaan Helsingin historiaan itse kokeillen ja yhdessä puuhaillen. Pienoiskaupungissa voi hypätä hevoskärryihin tai ohjata laivaa 1700-luvun tunnelmissa. Pienimmille museovieraille on oma merellinen leikki-, luku- ja leponurkkaus. Lasten kaupungissa kaikkeen esillä olevaan saa koskea.

11:00-17:00
Helsingin kaupunginmuseo
Aleksanterinkatu 16

 

Milla Vaahtera – Dialogi 

Helsinkiläisen huonekalusuunnittelijan ja taiteilijan Milla Vaahteran näyttelyssä on esillä mobileista koostuva Dialogi-teos. Teoksen kautta sukellat lasin taianomaiseen maailmaan. Vaahtera tarkastelee työssään muun muassa kehollisuutta, tilan haltuunottoa sekä muotoilun ja taiteen välistä rajapintaa. Materiaaleina vaihtelevat puu, vaahtomuovi, lasi ja metalli. Sisäänpääsymaksu 12 € /10 € /6 € / 0€.

11:00-18:00
Designmuseo
Korkeavuorenkatu 23