Päivän tärpit: Maanantai 10.9.

Peittoa maanantaifiilis vierailemalla Helsinki Design Weekin monipuolisissa tapahtumissa! Alta pääset lukemaan tärppimme torstaille 10.9.

Tutustu koko ohjelmaan täältä

PRIMER Conference Europe

PRIMER on konferenssi, joka on omistautunut tutkimaan kysymystä siitä, miten, milloin ja kenen toimesta tulevaisuutta tehdään. Selvittääkseen tämän, konferenssi kutsuu yhteen lukuisia johtavia nimiä tulevaisuudensuunnittelun ajattelussa ja tekemisessä. Konferenssi järjestetään ensimmäistä kertaa Euroopassa tänä vuonna yhteistyössä Helsinki Design Weekin kanssa. Työpajat järjestetään ympäri kaupunkia seuraavan päivänä.  Lipun hinta 199€.

09:00-17:00
Vaunusali, Korjaamo
Töölönkatu 51 A

 

Muotoilukasvatusseminaari

Muotoilupohjaisen seminaarin ohjelmaan on koottu paketti konkreettisia ja hyödyllisiä esimerkkejä muotoiluoppimisesta koulussa sekä käytännön sovelluksia, joita voi ottaa heti käyttöön opetuksessa. Tilaisuudessa lanseerataan myös Suomen muotoilukasvatusseuran uusi opetuspaketti: MUTKU ohjaajan opas, joka antaa eväitä luovan oppimisen fasilitointiin oppitunneilla ja kerhoissa.

12:00-
Helsinki City Hall
Pohjoisesplanadi 11-13

 

Arranging Practice: Proximity, Distance, Instance

Vuoden 2018 HIAP-muotoiluresidenssiohjelman päättävässä paneelikeskustelussa muotoilijat Laura Spring (Glasgow) ja Elina Laitinen (Helsinki) esittävät ohjelman puitteissa toteuttamansa tutkimuksen ja keskustelevat siitä Leena Svinhufvudin (Design-museo), Juuso Tervon (Aalto-yliopisto) ja Martin Bornin (HIAP) kanssa.

17:00-
Helsinki Design Weeklyn Festivaalikeskus
Keskuskatu

 

Muotoilututkimusta niin että hitaampia heikottaa

Hidasta tutkimusta nopeassa muodossa! Kymmenet muotoilun tutkijat esittelevät töitään 3 minuutin pikakelauksina, joiden välissä myös yleisön kommentit kuullaan nopeatempoisesti.

16:00-15:00
Kaupungintalo
Pohjoisesplanadi 11-13

 

Random Walk Scarves Exhibition and Popups

Hietsun Paviljongissa kauniin luonnon keskellä esitellään kahden päivän ajan ensimmäistä kertaa alkuperäisiä teoksia ja niistä suoraan painettuja ja neulottuja huiveja, jotka ovat myynnissä. Näyttelyn aikana pidetään joka päivä eri aikaan työpajoja ja esityksiä. Näyttelyn ja työpajojen aikana pidetään kokeellisia musiikkiesityksiä ja järjestetään pop-up-myyntiä.

14:00-19:00
Hietsun Paviljonki
Hiekkarannantie 9

 

Helsingin kouluruokailu 75 vuotta

Helsinkiläinen kouluruokailu ja sen pitkä jatkumo tulee tutuksi työpajatyöskentelyn keinoin koululaisille, kaupunkilaisille ja laajalle yleisölle. Kaupungintalon aulassa tutustutaan helsinkiläisen kouluruokailun menneisyyteen, nykyisyyteen ja tulevaisuuteen työpajoissa, joiden teemat vaihtuvat päivittäin. Viikko päättyy kaikille avoimeen kouluruokajuhlaan ja maailman suurimpaan kouluruokaraatiin.

09:00-18:00
Helsingin kaupungintalo
Eteläesplanadi 11-13

 

Elämyssuunnittelua Piilaaksosta

Oiva tilaisuus perehtyä maailman toisen laidan design-ajatteluun ja parhaisiin luoviin käytäntöihin. Työpajassa esitellään kokemuksia ja oivalluksia web-suunnittelusta Googlella ja kerrotaan koodaustaitojen merkityksestä suunnittelussa, tyyliohjeiden hyödyntämisessä sekä tuotetiedon vaikutuksesta hyvään suunnitteluun.

10:00-12:00
Hietsun Paviljonki
Hiekkarannantie 9

 

Liikkeen työpaja

Kasvava kiinnostus liikesuunnittelun käyttämiseen taiteessa ja muotoilussa on nähtävissä kineettisissä veistoksissa, robotiikkaa hyödyntävässä installaatioissa, muokattavissa huonekaluissa sekä mukautuvissa robottituotteissa. Työpajan aikana osallistujat tutustuvat kineettisen suunnittelun perusteisiin leikkisällä ja käytännönläheisellä tavalla LINKKI-työkalun avulla.

13:00-16:00
Studio Kipsari event room + Aalto Fab Lab
Aalto Studio
Otakaari 7