Tutustu ja osallistu vuoden 2018 Open Studios-kierrokseen

Open Studios avaa jälleen ovet Helsingin kiinnostavimpiin työtiloihin 13.-14.9.  

Helsinki Design Weekin, Arkkitehtuurimuseon ja Mushrooming-työhuoneverkoston järjestäminä iltoina luovien alojen sekä arkkitehtuurin edelläkävijät avaavat toimistojensa ovet ja kertovat toiminnastaan. Luvassa on inspiroivia kohtaamisia sekä monipuolista ohjelmaa kahden illan ajan.

Ilmoittaudu mukaan kierrokselle ja katso tarkemmat aikataulut.

Open Studios-toimistot torstaina 13.9.:

Torstaina toimistot pitävät oviaan auki kello 17:00-20:00.

 

Profit Interior

Tilamuotoilutoimisto Profit Interior suunnittelee monimuotoisia, joustavia ja ilahduttavia työ- ja oppimisympäristöjä sekä kahvila- ja ravintolatiloja. Open Studios iltana vieraat pääsevät muun muassa kurkistamaan käynnissä olevaan projektiin Kallaveden rannalla.

Snellmaninkatu 27

 

Tuomas Siitonen & Johannes Nieminen

Hakaniemessä sijaitseva työyhteisö muodostuu Tuomas Siitosen arkkitehtitoimistosta ja Johannes Niemisen graafisen suunnittelun praktiikasta. Siitonen ja Nieminen tekevät usein yhteistyötä museoille tehtävien näyttelysuunnitelmien parissa. Illan aikana vierailijat pääsevät tutustumaan Siitosen ja Niemisen töihin ja kuulemaan lisää heidän lähestymistavastaan.

Hämeentie 4 C TH 10

 

Kanttia2 ja Pinto

Arkkitehtitoimisto Kanttia2 ja designtoimisto Pinto esittelevät arkkitehtuuria, tuotemuotoilua, designia ja palvelumuotoilua yhdistelevää ajatteluaan ja esittelevät uudet tilansa Elannon pääkonttorin 6.kerroksessa.

Hämeentie 11

 

Ark-byroo/archtours

Ark-byroo/archtours on suunnitteluun, arkkitehtuurihistoriaan ja opintomatkoihin erikoistunut toimisto. Illan aikana vieraat kuulevat toimiston kiinnostavimmista projekteista. Mikä saa arkkitehdin sydämen sykkimään vanhassa toimistorakennuksessa, sairaalassa, tai vaikkapa vankilassa? Entäpä, mikä kiehtoo Suomeen tai muualle matkaavaa arkkitehtiä?

Kustaankatu 3

 

Open Studios-toimistot perjantai 14.9.:

Perjantaina luovan alan toimistot pitävät oviaan auki klo 18-20, jonka aikana työhuoneisiin voi tutustua omassa tahdissa tai lähteä opastetulle kierrokselle.

Napa Agency
Napa Agency on Suomen ensimmäinen kuvituksia välittävä agentuuri, jonka listoilta löytyy 17 suomalaista ammattilaiskuvittajaa. Agentuuri on tunnettu erityisesti vahvoista kuvitustyyleistään. Illan aikana vieraat pääsevät tapaamaan Napa Agencyn tekijöitä ja tutustua agentuurin toimintaan sekä agentin kanssa työskentelyyn.
Pursimiehenkatu 13 A 3


Berry Creative

Luova toimisto Berry Creativeen kuuluu arkkitehtejä, graafisia suunnittelijoita ja taiteilijoita. Toimisto luo tavoitteellisia brändejä ja ympäristötaidetta. Illan aikana vieraat pääsevät tutustumaan toimiston väkeen ja halutessaan painamaan oman julisteen julistepajassa.
Annankatu 16 B 44-47 6. kerros

 

Evermade

Evermade on digitoimisto, joka luo upeita verkkosivuja ja palveluja. Evermade suunnittelee ja toteuttaa nettisivut, sovellukset ja muut digipalvelut satojen projektien kokemuksella.

Lönnrotinkatu 18 C 2, 00120

 

Duotone

Duotone on erikoistunut valokuvaukseen, videokuvaukseen ja luovaan ohjaukseen. Duotone rakentuu rohkaisemalla tiimin kaikkien yksilöiden luovia kykyjä ja kokeilemalla erilaisia lopputuloksia asiakkaan kanssa. Duotone uskoo, että kaupallinen menestys rakentuu luovuuden ja innostavan prosessin kautta.
Eerikinkatu 48

 

Publics

Publics on nykytaiteen toimija ja kuratoriaalinen organisaatio, joka on avannut Helsinkiin uuden taidealan erikoiskirjaston, lukuhuoneen ja tapahtumatilan.  Publics on sitoutunut esittämään uusia avauksia, ylläpitämään kriittistä ajattelua sekä tuomaan nykytaidetta helposti yleisön lähestyttäväksi. Vierailla on mahdollisuus tutustua Publicsin toimintaan ja kirjastoon, jonka on suunnitellut kansainvälisesti tunnustettu kollektiivi Julia.

Sturenkatu 37-41 4b

 

Verstas 247

Verstas 247 craft gym tarjoaa kuntosalin tapaan tilan ja laitteita käsitöiden tekijöille mahdollistaen tekstiilityön ja askartelun. Kyseessä on jakamistalouden innovaatio: Työvälineiden yhteiskäyttö säästää luonnonvaroja ja käsintekijän kukkaroa. Verstas 247 täydentää luonnonvarojen kohtuukäytön mahdollisuutta myös tarjoamalla käytettyjä materiaaleja uudelleenkäyttön. Kuntosalin tapaan työtila Verstas 247 on käytettävissä kellon ympäri.

Toinen Linja 23, 00530 Helsinki

 

Werklig

Werklig on brändisuunnittelutoimisto, jonka asiakkaita ovat muun muassa Helsingin kaupunki, Holvi ja Helsingin kaupungin museo. Vieraat pääsevät tutustumaan toimistoon ja työntekijöihin.

Ympyrätalo, Siltasaarenkatu 18–20 B 9