Helsinki Design Week 2018: Katso nämä tapahtumat streamattuna sivustoltamme

Voit osallistua Helsinki Design Weekin tapahtumiin myös streamauksen kautta: seuraa suorana Data-Driven Design Dayta, Arkkitehtuurin päivää, WorkUp! x HDW- seminaaria ja Nordic Match -tapahtumaa.

Tutustu Helsinki Design Weekin 2018 koko ohjelmaan täällä. Streamaukset tuottaa Stream-Media ja Stremia Oy.

Data-Driven Design Day:

13.9. 09:00-15:00

Tapahtumassa kuullaan alan huipuilta näkemyksiä ja käytännön vihjeitä datan hyödyntämisestä suunnittelussa. Odotettavissa on inspiroivia tarinoita siitä, miten tuotteita ja palveluita kehitetään datan avulla asiakaskokemuksen ja liiketoiminnan hyödyksi.

Tämän vuoden teema-alue on Seamless experience. Data-Driven Design Dayssa esitetään ajatuksia siitä, miten suunnittelu vaikuttaa monikanavaisessa maailmassa ja missä ihmisille viestitään erilaisten laitteiden ja palveluiden kautta. Vahvistettuja puhujia ovat Zalandon muotoilujohtaja Jay Kaufmann ja senior product designer Vilma Sirainen, MaaS Globalin design lead WHIM:lle Apaar Tuli ja senior developer Brylie Christopher Oxley, Aurinkomatkat eCommerce tiimijohtaja Ilari Pohjola ja mobile application product owner Elina Martikainen, Sygicin UX designer ja konsultti Jozef Ockay, Elisa Oyj service designer ja researcher Jonna Rantanen sekä design lead Esko Kurvinen, Ylen product lead YleUutisvahti Jarno M. Koponen ja Avaus Marketing Innovations Oy Co-founder ja hallituksen jäsen Tom Nickels.

Arkkitehtuurin päivä

13.9. 13:00-16:00

Helsinki Design Week viettää Arkkitehtuurin teemapäivää yhdessä 15-vuotista taivaltaan juhlistavan Graphic Concrete Oy:n kanssa.

Luvassa on inspiroivia arkkitehtuuriluentoja sekä verkostoitumista alan toimijoiden kesken. Päivän teemana on Architecture – a Balance of Values ja keskusteluissa paneudutaan palveluarkkitehtuuriin, projektin ja ympäristön suhteeseen sekä historian ja modernin arkkitehtuurin kohtaamiseen.

Arkkitehtuurin päivän seminaarin puhujina kuullaan professori ja arkkitehti Jarmo Suominen (Aalto-yliopisto ja Tongji University & MIT) ja kansainvälisen huipputason arkkitehdit Rasmus Kierkegaard Schmidt Hammer Lassenilta ja Giles Robinson Foster + Partnersilta.

Osana tapahtumaa kuullaan myös Arkkitehtuurimuseon vuotuinen kunnialuento joka juhlistaa Eero Saarisen perintöä. Tänä vuonna luennoijaksi on valikoitunut belgialainen Bas Smets, Bureau Bas Smets -toimiston perustaja ja johtaja.

Work Up! x HDW: Tekoäly ja etiikka

14.9. 09:00-12:00

Työ- ja elinkeinoministeriön Työelämä 2020-hankkeen Work Up!-seminaari järjestetään yhteistyössä Helsinki Design Weekin kanssa ensimmäistä kertaa.

Tilaisuuden aiheena on tällä kertaa “Tekoäly ja etiikka” ja keynote-puhujina ovat Minna Mustakallio Futuricelta sekä filosofi Maija-Riitta Ollilla. Teemaa käsitellään niin työelämän kuin muotoilunkin näkökulmasta. Paneelikeskusteluissa kuullaan alan asiantuntijoiden näkemyksiä teemasta. Keskustelemassa ovat keynote-puhujien lisäksi Jaana Leikas (VTT), Jaakko Särelä (Reaktor) sekä Petri Lattu (Nordkapp). Tällä kertaa puhujat perehtyvät muun muassa haasteellisiin kysymyksiin tekoälyn ympärillä ja siihen, miten se tulee muuttamaan työelämää.

Nordic Match – new Nordic creative network

13.9. 10:00

Pohjoismaiset luovien alojen ammattilaiset kaipaavat uusia, kevyitä kohtaamisalustoja ja mahdollisuuksia ajatustenvaihtoon – ihmislähtöisesti. Pohjoismainen kulttuuripiste, Måndag ja Human Hotel toteuttavat yhdessä pohjoismaisten luovien alojen ammattilaisten kanssa uuden verkostoitumisalustan nimeltään Nordic Match, joka julkistetaan Helsinki Design Weekillä 2018. Konsepti julkistetaan Helsinki Design Weekin festivaalikeskuksessa 13. syyskuuta.