Päivän tärpit: Keskiviikko 12.9.

Elokuvia, muotoilua vai tekoälyä? Valitse suosikkisi Helsinki Design Weekin tämän päivän ohjelmistosta. Tärppimme keskiviikolle on listattuna alla.

Voit tutustua koko ohjelmaan täältä.

Rakkautta & Anarkiaa X HDW: Filming Fashion

Rakkautta ja Anarkiaa esittävät yhdessä HDW:n kanssa kaksi uutta ja kiinnostavaa dokumenttia uraauurtavista brittisuunnittelijoista: Vivienne Westwoodista kertova Punk, Icon, Activist ja Alexander McQueenin elämäntarinaa kuvaileva McQueen. Muodikkaissa illoissa on lisäksi luvassa inspiroivia yllätyksiä, joissa syvennytään muotielokuvan teemoihin. Aiheen parissa viihdytään myös Samuji Housessa.

Korjaamo Kino, Töölö ke 12.9. klo 18: McQueen (ohj. Ian Bonhôte, Peter Ettedgui, 2018) LOPPUUNMYYTY
Samuji House, Erottaja to 13.9. klo 17.30: Elokuvan ja muodin ilta (vapaa pääsy)
Riviera, Kallio pe 14.9. klo 20.30: Westwood: Punk, Icon Activist (ohj. Lorna Tucker, 2018) LOPPUUNMYYTY

 

Utopia nyt – Kertomus suomalaisesta muotoilusta

Näyttelystä löydät 50-luvun taideteollisuuden kultakauden ikoniset esineet, Nokian matkapuhelimet ja Angry Birds -pelin. ”Utopia nyt” on Designmuseon kokoelmanäyttely, joka kertoo muotoilun olennaisesta roolista suomalaisen hyvinvointivaltion kehityksessä. Sisäänpääsymaksu 12 € / 10 € / 6 € / 0€.

11:00-20:00
Designmuseo
Korkeavuorenkatu 23

 

Työympäristöt ja tekoäly

Digitalisaatio ja tekoäly mullistavat tavat, joilla tulevaisuuden toimitiloissa työskennellään ja millaisia palveluja on tarjolla. Tässä tapahtumassa on mahdollista kuulla työympäristöjen tekoälystä ja nauttia aamiaista samaan aikaan. Tilaa 30 ensimmäiselle ilmoittautuneelle.

09:30-11:00
Kalevankatu 4

 

Nordic Lighting Design Awards 2018

Nordic Lighting Design Awards 2018 -tapahtumassa kymmenen pohjoismaisen valaistuskohteen suunnittelijat ja toteuttajat esittelevät kohteensa lyhyesti. Kilpailutuomaristo valitsee taustatietojen ja päivän esitysten perusteella parhaan valaistuskohteen, joka palkitaan Nordic Lighting Design Award 2018 -palkinnolla. Sisäänpääsymaksu 245€ (alv 0%).

09:00-16:00
SES Auditorio Kino K-13
Kanavakatu 12

 

Design Diplomacy 2018 – Espanja

Espanjalainen muotoilija Álvaro Catalán de Ocón kohtaa suomalaisen vastinparinsa Harri Koskinen Kruunuhassa Design Diplomacy -korttipelin merkeissä. Lähetystössä on tuolloin myös esillä aiempien Design Diplomacy -keskusteljoiden Andeu Carullan ja Mikko Laakkosen yhteiskokoelma Made by Choice.  Espanjan suurlähettilään residenssi, Villa Himberg, on Aarne Ervin luomus vuodelta 1954.

14:00-16:00
Kaivopuisto
Helsinki

 

Future Talks

Kuinka muotoilulla voidaan lisätä luottamusta ja avoimuutta? Tulevaisuusajattelun tunnettuutta edistävä Future Specialists Helsinki moderoi ‘Future Talks’ -keskustelua luottamuksen tulevaisuudesta, vaateista ja edellytyksistä. Tapahtuma tuo yhteen muotoilijoita, suunnittelijoita ja futuristeja. Yleisö on tervetullut osallistumaan keskusteluun.

17:00-19:00
Helsingin kaupunginmuseo
Aleksanterinkatu 16 

 

Candy Play Workshop

Candy Play Workshop on aikuisille suunnattu visuaalinen leikkipiste. Pisteessä on jännittäviä ja värikkäitä materiaaleja, muun muassa karkkia, jolla voit leikkiä, tehdä kuvituksia ja visuaalisia kokeiluja. Leikkipisteeseen sisältyy myös kaksi ministudiota, jossa voit kuvata teoksiasi puhelimellasi.

16:00-19:00
Elisa Kulma
Aleksanterinkatu 19

 

MIRKKA METSOLA 18-19 COLLECTION LAUNCH.

MIRKKA METSOLAN uusi kokoelma on saatavilla juuri avatussa lippulaivamyymälässä! Nahkaa taiturimaisesti käsittelevä suunnittelija on myös tavattavissa vaatteiden selailun ohessa. Helsinki Design Weekin aikana myymälästä on mahdollisuus löytää erikoistarjouksia ja sukeltaa taianomaiseen tunnelmaan koko viikon ajan.

12:00-19:00
Tarkk’ampujankatu 4