Päivän tärpit: Torstai 13.9.

Torstai on edelleen toivoa täynnä! Katso päivän tärpit 13.9. varten. 

Tutustu koko ohjelmaan täältä.

Ideoiden kehityspaja: Vetovoimainen ja elinvoimainen keskusta Helsinkiin

Millainen kävelykeskusta Helsinkiin? Kymmenen suunnittelutoimistoa on ideoinut ydinkeskustan viihtyisyyttä ja toiminnallisuutta edistävän kävelykeskustan merkittävämpää laajentamista ja maanalaista kokoojakatua. Kehityspajassa näet ensi kertaa suunnittelutoimistojen ideat siitä, miten keskustan vetovoimaisuutta ja toimivuutta voisi tulevaisuudessa kehittää. Tervetuloa keskustelemaan Helsingin tulevaisuudesta!

17:00-19:00
Info- ja näyttelytila Laituri
Narinkka 2, Kamppi

 

Data-Driven Design Day

HDW:llä toiseen otteeseen järjestettävässä Data-Driven Design Dayssä kuullaan alan huipuilta näkemyksiä ja käytännön vihjeitä datan hyödyntämisen suunnittelussa. Tämän vuoden teemana on Seamless Experience. Päivän aikana pohditaan mm. sitä, miten suunnittelu vaikuttaa monikanavaisessa maailmassa, jossa ihmisille viestitään erilaisten laitteiden ja palveluiden kautta. Liput 89€, ostettavissa täältä.

09:00-15:00
Clarion Hotel
Tyynenmerenkatu 2

 

Oppimisen tilat – Suunnittelulla lisäarvoa oppimiselle

Millaiset suunnitteluratkaisut tukevat oppimista? Designmuseon iltapäiväseminaari kutsuu opetuksen ja suunnittelualan ammattilaisia pohtimaan oppimisympäristöjä muotoilun, yhteisöllisyyden, teknologian ja arkkitehtuurin näkökulmista.

15:00-17:30
Designmuseo
Korkeavuorenkatu 23

 

Open Studios 2018

Open Studios avaa jälleen ovet Helsingin kiinnostavimpiin työtiloihin ja luvassa on inspiroivia kohtaamisia sekä monipuolista ohjelmaa kahden illan ajan. Torstaina 13.9.2018 Arkkitehtuurimuseon kuratoimat arkkitehtitoimistot pitävät oviaan auki 17-20 ja Mushroomingin perustajien vetämä  kierros alkaa tilamuotoilutoimistosta Profit Interiorista osoitteesta Snellmaninkatu 27 ja päättyy ark-byroon toimistolle osoitteeseen Kustaankatu 3.

17:00-20:00
Snellmaninkatu 27

 

Aalto-yliopiston uuden Väre-rakennuksen opastettu kierros

Vielä ehdit! Aalto-yliopisto järjestää opastettuja kierroksia syyskuun 2018 alussa avautuvaan Väre-uudisrakennukseen Otaniemen kampuksella.  Kampuksen keskeisin rakennus on raikas ja selkeä kokonaisuus, johon kiteytyy vaihtelevien tilojen mahdollistamat kohtaamiset ja alojen poikkitieteellisyys.

16:00-17:00
Otaniementie 14

 

Lasten designviikko kaupunginmuseolla: Experience Workshop STEAM Puuhamaa

Tapahtumassa päästään tutkimaan hauskan STEAM-toiminnan mahdollisuuksia askartelun, rakentamisen, pelien ja leikkien kautta. Käytettävissä on kansainvälinen valikoima matemaattisia pelejä monesta maasta. Kokeile, askartele, ratko ongelmia, tee löytöjä!

11:00-19:00
Helsingin kaupunginmuseon aula
Aleksanterinkatu 16

 

Habitare

Suomen suurin huonekalu-, design- ja sisutustapahtuma Habitare inspiroi sekä tarjoaa elämyksiä ja ideoita sisustamiseen, toiminallisuuteen ja visuaalisuuteen liittyen. Messut nostavat myös esiin uuden suunnittelijasukupolven ajatuksia ja töitä sekä herättävää keskustelua. Habitaren vuoden 2018 teema ’Roots – Pintaa syvemmälle’ nostaa esiin ja korostaa asioiden alkuperää, aitoutta ja persoonallisuutta. Sisäänpääsymaksu 16€ / 10€.

10:00-19:00
Messuaukio 1

 

Uusix goes Innovaatio-piknik

Uusix rakentaa Suvilahteen piknik-alueen festivaalin edellisten vuosien materiaaleista. Piknikillä voit osallistua elävän veistoksen rakentamiseen tai vain rentoutua ja pelailla pelejä. Perjantaina 15.9.2018 klo 13:00 järjestämme työpajan, jossa innovoimme uusia tuotteita ja materiaaleja. Tämä tapahtuma on valitettavasti peruutettu. 

11:00-17:00
Uusix-Suvilahti
Parrukatu 4

 

Torkel Andersson – PAINOVOIMAINEN ja HYBRIDI ILMANVAIHTO TÄNÄÄN

Torkel Andersson kertoo luennossaan -”PAINOVOIMAINEN ja HYBRIDI ILMANVAIHTO TÄNÄÄN” miten me voimme käyttää painovoimaisen ilmanvaihdon periaatteiden sisältämää viisautta nykyaikaisessa kontekstissa, tuottaen sisäilmastoja, jotka ovat terveellisiä, kestäviä, hiljaisia ja energiatehokkaita. Tilaisuus on avoin kaikille kiinnostuneille, asiantuntijoille ja suurelle yleisölle.

16:00-19:00
Tieteiden talo, Sali 104
Kirkkokatu 6

 

VTT Sustainable Good Life -näyttely  

VTT Sustainable Good Life näyttely näyttää vision tulevaisuuden jokapäiväisestä elämästä. Näyttely kyseenalaistaa tavanomaisen tavan valmistaa, käyttää, kuluttaa ja hävittää materiaaleja, tarjoten VTT:n ja sen partnereiden uusimpiin tutkimuksiin ja innovaatioihin perustuvia kestäviä vaihtoehtoja.

10:00-18:00
Hämeentie 135D
Metropolia kampus