Helsingin muotoilukohteet tutuksi kävellen

Helsinki Design Weekin ja Clarion Hotelsien yhteistyössä suunnittelemat kävelykierrokset tutustuttavat vierailijat kaupungin arkkitehtuuriin, museoihin ja shoppailumahdollisuuksiin.

Jätkäsaaren Clarion-hotellista alkavat kierrokset sisältävät kukin kymmenen kohdetta, mutta vaihtelevat pituudeltaan. Lyhyin reiteistä on keskustaa kiertävä Shoppailukierros, kun taas Arkkitehtuurikierrokselle lähtevien kannattaa varautua neljäntoista kilometrin kävelyyn.

Reitit toteutettiin ensimmäisen kerran viime vuoden keväällä, jonka jälkeen ne on päivitetty uudella näkökulmalla. Kartat tarjoavat matalan kynnyksen mahdollisuuden lähteä tutustumaan Helsinkiin muutamaksi tunniksi, vaikkapa työmatkan lomassa.

Suomen Clarion-hotellien markkinointikoordinaattori Tuulia Hyvärinen kertoo, että karttoja hyödynnetään aina, kun asiakkaat tiedustelevat tekemistä Helsingissä tai sen lähialueilla. Yleisesti ottaen shoppailu- ja museosuosituksia kysytään eniten.

– ”Olemme olleet tosi tyytyväisiä karttaan, se on onnistunut esimerkki tekemästämme palvelumuotoilusta, sekä hieno konkreettinen esimerkki Clarionin ja HDW:n yhteistyöstä. Kartta on edelleen käytössä ja erityisesti taas esillä tämän vuoden HDW:n aikana”, Hyvärinen selittää.

Voit ladata kartan tietokoneellesi tai älylaitteellesi  [button class=”” text=”täältä.” url=”https://www.helsinkidesignweek.com/wp-content/uploads/2018/09/Clarion_kierrokset_2018_FI.pdf” ]

Tulostettuja kävelykierrosten karttoja on saatavilla Clarion-hotelleista Helsingin Jätkäsaaresta ja lentokentältä.

Clarion HDW / museot ja galleriat X 10

 1. Anhava
 2. Forsblom
 3. Helsinki Contemporary
 4. Designmuseo
 5. Arkkitehtuurimuseo
 6. Ateneum
 7. Amos Rex
 8. Kiasma
 9. Kansallismuseo
 10. HAM

Clarion HDW / shoppailukierros X 10

 1. Nudge
 2. Kiasma Shop
 3. Stockmann
 4. Marimekko
 5. Artek Helsinki
 6. Tre
 7. Minna Parikka
 8. Iittala
 9. Samuji House
 10. Lokal

Clarion HDW / arkkitehtuurikierros X 10

 1. Löyly
 2. Stora Enso
 3. Torikorttelit ja tuomiokirkko
 4. Kaisa-talo
 5. Kulttuurisauna
 6. Kaisaniemen puutarha
 7. Rautatieasema
 8. Makkaratalo
 9. Finlandia-talo
 10. Temppeliaukion kirkko