Päivän tärpit: Lauantai 15.9.

Käsillä on festivaalin viimeinen viikonloppu, mutta vielä löytyy tapoja juhlistaa muotoilua! Tässä tärppimme lauantaille 15.9.

Tutustu koko ohjelmaan täältä.

 

DESIGN + WEEGEE

Näyttelykeskus WeeGeen uusi design- ja arkkitehtuuritapahtuma tarjoaa tuoreita näkökulmia, inspiroivia puheenvuoroja ja osallistavia työpajoja. Tapahtuman keskiössä on koko päivän mittainen, muotoilua käsittelevä keskusteluohjelma, jota juontaa Kasper Strömman. Ohjelmaan kuuluu myös designin arviointitapahtuma, muotoilun aarrejahti, pakkausmuotoilua ja kävelykierroksia ympäri Tapiolaa.  Sisäänpääsymaksu 12€.

11:00-17:00
Näyttelykeskus WeeGee
Ahertajantie 5

 

Lasten viikonloppu 2018: Little Market

Little Market -myyntitapahtuma on osa Helsinki Design Weekin Lasten viikonloppua ja järjestetään jo viidettä kertaa. Tapahtumassa suomalaiset ja kansainväliset lastenbrändit myyvät syksyn uutuusmallistojaan. Tänä vuonna mukana Little Marketissa on paljon niin vanhoja suosikkeja kuin myös uusia merkkejä.

10:00-16:00
Kattilahalli, Suvilahti
Sörnäisten rantatie 22

 

CupOfTherapy – designia, dialogeja ja voimaannuttavia eläinhahmoja

Palkittu ja maailmallakin tunnustettu kuvittaja-graafikko Matti Pikkujämsä piirtää ateljeellaan voimaeläimiä, joista jokainen voi tilata haluamansa teoksen Pikkujämsän singeeramana. CupofTherapy- tuotteet viestivät kuvan täydeltä rohkaisua, lohtua ja huumoria ja tuotot ohjataan nuorten mielenterveystyön tukemiseen. Kehystetyn piirroksen hinta: 40 €, josta 20 € ohjataan nuorten mielenterveystyön tukemiseen.

12:00-16:00
Atelier Matti Pikkujämsä
Laivurinrinne 2

 

The Process of Becoming

The Process of Becoming on säveltäjä Josué Morenon generatiivinen ääni-installaatio, joka on suunniteltu Timo Sarpanevan retrospektiivistä näyttelyä varten Designmuseossa. Konsertissa elektroninen ääni-installaatio valtaa museotilan elävänä esityksenä, jossa mukana ovat muusikko Angel Molinos Bosque sekä Merzi Rajalan johtama kuoro. Sisäänpääsymaksu 18€/10€/6€/0€.

13:00-14:00 & 15:00-16:00
Designmuseo
Korkeavuorenkatu 23

 

Lasten viikonloppu 2018: Paidasta pöksyt –työpaja

Vanhat vaatteet saavat uuden elämän suloisina lastenvaatteina. Kauluspaidasta syntyy mekko, villatakista lapaset ja t-paidasta myssy. Työpajassa vanhemmat voivat tuoda Linnealle jonkin oman vaatekappaleen ja noutaa päivän päätteeksi siitä taiotun uusiotuotteen. Mahdollisuus on myös seurata Linnean työskentelyä.

10:00-16:00
Kattilahalli, Suvilahti
Sörnäisten rantatie 22

 

HDW HOP: Nexus 10

Kuvanveistäjä Man Yaun veistosalttari ihastuttaa festivaaliaikaan Stockmannilla, kun installaatio Nexus 10 rakennetaan keskelle tavarataloa. Installaatio koostuu tilasta, veistoksista, äänestä sekä valosta, jotka Yau sommittelee kuin alttarille. Teoksen eri osat kuvaavat Man Yaun merkittäviä asioita ja henkilöitä, joihin hän tuntee syvää luottamusta.

10:00-20:00
Stockmann
Aleksanterinkatu 52

 

Johanna Gullichsen ja Kioton värit

Johanna Gullichsen esittelee ensimmäistä kertaa Suomessa uuden konseptimalliston, joka on luotu yhdessä usean japanilaisen valmistajan kanssa. Perinnetekniikoiden ja modernien pintamateriaalien lisäksi, näyttely korostaa yhteistyön ja kommunikaation merkitystä sekä kuosimaailman sovittamista toiseen kulttuuriympäristöön.

11:00-18:00
Erottajankatu 1

 

Lasten viikonloppu 2018: Suunnittele ja sisusta oma hytti

Silja Linen työpajassa pääset sisustamaan mieleisesi hytin ja suunnittelemaan sekä rakentamaan kalusteita erilaisista materiaaleista ja sijoittamaan ne paikoilleen pohjapiirrokseen. Työpajalla vierailee molempina päivinä myös Harri Hylje. Millainen mahtaakaan olla Harrin unelmien hytti?

10:00-16:00
Kattilahalli, Suvilahti
Sörnäisten rantatie 22