Päivän tärpit: Sunnuntai 16.9.

Helsinki Design Week 2018 päättyy harmiksemme tänään! Ei kuitenkaan hätää, vielä ehdit mukaan nauttimaan muotoilusta, taiteesta ja ruoasta! Katso tärpit sunnuntaille 16.9.

Koko ohjelmaan voit tutustua täältä.

 

Syötäviä Tarinoita -työpaja

”Syötäviä Tarinoita” -työpajassa tutkitaan ruoan tarinankerronnallisia ulottuvuuksia. Käytämme syötäviä raaka-aineita kerronnallisina elementteinä ja yhdistämme ruuan ominaisuuksia, erityispiirteitä ja merkityksiä omiin persoonallisiin kokemuksiin ja muistoihin luoden kerronnallisen kokonaisuuden. Työpaja on avoin 30 osallistujalle.

11:00-13:00 & 15:00-17:30
A21 Flavour Studio, Teurastamo
Työpajankatu 2  

 

Muotoilun Skidiakatemian työpaja #olerohkea

Designmuseon ja Ornamon Muotoilun Skidiakatemiassa lapset tutustuvat muotoiluun ja ratkaisevat erilaisia suunnitteluhaasteita yhdessä muotoilun alan ammattilaisten kanssa. Työskentelyssä käytetään apuna muotoiluprosessia ja työkaluja, joihin kuuluvat uteliaisuus, empatia, ideointi, luonnostelu, prototyyppi ja testaus. Työpajan teemana on rohkeus.

10:00-16:00
Kattilahalli, Suvilahti
Sörnäisten rantatie 22

 

The Art of Basware – nuoren taiteen taidenäyttely

The Art of Basware on kansainvälinen taidekilpailu alle 30-vuotiaille taiteilijoille.  Tänä vuonna kilpailun teemana on ”Every Action Counts”. Näyttelyssä näet kaikki finaliin yltäneet työt sekä tämän vuoden voittajatyön. Näyttelyyn on vapaa pääsy.

24h
Clarion Hotel Jätkäsaari
Tyynenmerenkatu 2

 

EMOVEO – Nykymuotoilun liike

Designmuseon ja Arkkitehtuurimuseon väliselle Museopihalle kohoaa HDW:n ajaksi näyttely nykymuotoilun liikkeistä nuorten tekijöiden näkökulmasta: esillä töitä kahdeltatoista Aalto-yliopiston muotoilun maisteriopiskelijalta 12 eri maasta. Muotoilijat toimivat itse myös oppaina näyttelyn aikana.  

11:00-18:00
Museopiha
Ullanlinnankatu

 

Sateenvarjotaivas

Kulttuuriareena Glorian ja Rikhardinkadun kirjaston yhdessä ripustama sateenvarjotaivas ihastuttaa vielä Helsinki Design Week:in ajan. Kirjaston sisäpihalla soi myös suomalaisten kirjailijoiden valitsemaa musiikkia.

12:00-18:00
Korkeavuorenkatu 43

 

Kiviäkin kiinnostaa

Jos kivet osaisivat puhua, mitä ne kertoisivat? Työpajassa tarinoidaan yhdessä sanataiteen keinoin ja pohditaan muun muassa ystävyyttä luonnon kanssa sekä sitä, mistä luonto on tehty. Annantalossa voi myös viettää aikaa kirjoja lueskellen tai tyynyillä pötkötellen kivien tutkimisen lomassa.

13:00-15:00
Annankatu 30