Weekly Tips: Lokakuu

Lokakuussa muotoilun ystävät pääsevät tunnelmoimaan Torikortteleihin ja Tapiolaan.

Design Talk 2 & 3: Hanni Koroma ja Heidi Paavilainen

10.10.

Klo 17.30-18.30

Iittala & Arabia Muotoilukeskus, Hämeentie 135 00560 Helsinki

Iittala & Arabia muotoilukeskuksessa on nyt esillä maailmankuulun brittimuotoilijan Jasper Morrisonin näyttely. Atmosphere&Objects –näyttely esittelee Morrisonin suunnittelufilosofiaa 11.11. asti. Helsinki Design Weekly järjestää yhteistyössä Iittalan kanssa muotoilukeskustelujen kolmiosaisen sarjan, jonka toisen osan haastattelussa on sisustusarkkitehti Hanni Koroma. Hänen kanssaan keskustellaan siitä, miltä koti tuntuu ja miten sellainen suunnitellaan.

Samana iltana videoidaan myös sarjan kolmas osa, jonka vieraana on Aalto Yliopiston tutkija ja opettaja Heidi Paavilainen. Häntä haastatellaan liittyen arjen muotoiluun ja kodin esineiden valitsemiseen.

Ensimmäisen osan vieraana oli Jasper Morrison Studion muotoilija John Tree. Taltitoinnin keskustelusta voi nähdä täällä.

Superwood

12.-14.10.

Hotel Rantapuisto, Furuborginkatu 3 00980 Helsinki

Vaatemallistoistaankin tunnettu Ivana Helsinki järjestää Superwood –festivaalin jo toista kertaa. Festivaali on näkemisen arvoinen, eikä vähiten upean sijaintinsa vuoksi. Vanha hotelli Rantapuisto on Itä-Helsingin salainen arkkitehtuurihelmi. Arkkitehdit Ragnar ja Martta Ypyä piirsivät paviljonkityyppisen pohjakaavan yhdistämään ympäröivän luonnon ja rakennuksen sisätilat yhdeksi kokonaisuudeksi. Inspiraatiota haettiin Alvar Aallon arkkitehtuurista sekä tanskalaisesta modernin taiteen Louisiana-museosta.Talo viestiikin edelleen aikakautensa mielenkiintoisia arkkitehtonisia piirteitä: kokonaisuus muodostuu useista siivistä, atrium-pihoista, tilat ovat suuria ja avarat käytävät ovat lattiasta kattoon lasia. Jäljellä on myös useita alkuperäisen sisustuksen helmiä kuten valaisimia, takkoja ja kattorakenteita.

Kuvataideakatemian kandinäyttely

28.9.–21.10.2018

Avoinna ti–su / Open Tue–Sun 11–18

Exhibition Laboratory, Merimiehenkatu 36 c 00150 Helsinki

Taideyliopiston Kuvataideakatemian näyttelyt ovat aina kokemisen arvoisia. Näyttely esittelee teoksia kuvataiteen kandidaatin tutkintoaan viimeisteleviltä opiskelijoilta Kuvataideakatemian kaikilta opetusalueilta.

Toritanssit Silakkamarkkinoilla

11.10.

Klo 18-22

Kauppatori, 00170 Helsinki

Helsinki Design Weekinkin tapahtumapaikkana ollut Kaupungintalon edusta pääsee jälleen tavallista hauskempaan käyttöön kun Torikorttelit järjestävät jo perinteiset tanssit osana Silakkamarkkinoita. Silakkamarkkinoiden paviljongissa Keisarinluodonlaiturilla tanssitaan merellisiä valsseja, kohtalokkaita tangoja ja lennokkaita fokseja. Silakkamarkkinoita on muuten järjestetty vuodesta 1743 lähtien. Helsinki Design Weekly kannustaa kaikkia kaupunkilaisia katsomaan kaupunkitilaa uusin silmin: tanssit paikassa, jossa on aiemmin ollut parkkipaikka ja laituri! Mitä muuta meren äärellä ja saarillamme voitaisiinkaan tehdä?

PechaKucha Night WeeGee

31.10.2018 klo 19-21

Näyttelykeskus WeeGee, Ahertajantie 5, 02100 Espoo

Yksi maailman suosituimmista tapahtumista tulee WeeGeelle! WeeGee-talo on entinen Weilin+Göösin painotalo Ahertajantiellä Espoon Tapiolassa. Vuonna 1964 valmistuneen rakennuksen ja sen 1967 valmistuneen toisen vaiheen suunnitteli arkkitehti Aarno Ruusuvuori.  Japanista lähtöisin oleva PechaKucha Night tarjoaa illan aikana 10 innostavaa puheenvuoroa. Illan valovoimaisiin esiintyjiin kuuluvat mm. taiteilijaprofessori ja kuvanveistäjä Pekka Jylhä, arkkitehti Lena Weckström, muotoilija ja kirjailija Matti Remes, muotisuunnittelija Noora Niinikoski ja teollisuusneuvos Kari Kallonen. Liput maksavat 15€ / 7,50€ ja niitä voi ostaa Helsinki Design Weekin verkkokaupasta tai WeeGeestä.