Liikkumispalvelu Whim ihastuttaa helsinkiläisiä — Olutasiantuntija ja lehtori Aniko Lehtinen luopui omasta autostaan ja siirtyi palvelun käyttäjäksi

Whim yhdistää julkisen liikenteen, taksit, auton vuokraamisen ja kaupunkipyörät yhteen sovellukseen. Olutasiantuntija Aniko Lehtinen kertoi Weeklylle, miksi hän luopui omasta autostaan ja alkoi käyttää Whim-liikkumispalvelua.

Helsinkiä on ilahduttanut vuoden 2017 lopusta Whim-sovellus eli maailman ensimmäinen liikkumispalvelu, jossa voi yhdistellä monipuolisesti eri liikennevälineitä.

Aniko Lehtisen viikot ovat kiireisiä: Lehtinen opettaa Laurean Ammatikorkeassa restonomi-opiskelijoita ja toimii juomatoimittajana ja olutkirjailijana sekä Olutliiton puheenjohtaja. Lisäksi Lehtinen kirjoittaa Punavuorigourmet blogia.

Monipuoliset työtehtävät edellyttävät runsaasti liikkumista ympäri pääkaupunkiseutua. Aikaisemmin Lehtisellä oli oma auto, mutta hän halusi luopua siitä ympäristösyistä. Päätökseen vaikutti myös se, että Lehtinen asuu Helsingin keskustassa, jossa autolle parkkipaikan löytäminen luo omat haasteensa.

Lehtinen tutustui keväällä 2018 Whim-sovellukseen, jonka jälkeen mietinnästä omasta autosta luopuminen oli helppoa.

“Laskin yhteen kuluja siitä, kuinka paljon voin sovellusta käyttämällä viilettää julkisilla ja taksilla ennen kuin se maksaisi yhtä paljon, kun auton pitäminen. Lopulta valinta oli selvä: siirryin käyttämään Whimiä”, Lehtinen sanoo.

Sovellus, joka on käynnistänyt liikkumisen vallankumouksen

Whim on helsinkiläisen kasvuyrityksen MaaS Globalin luoma uudenlainen liikkumissovellus. Vuonna 2015 perustettu yritys on maailman ensimmäinen MaaS (‘Mobility as a Service’ eli liikkuminen palveluna) -yritys, joka on käynnistänyt liikkumisen vallankumouksen. Whim-sovelluksella on noin 60 000 käyttäjää ja tehtyjä matkoja reilu 1,8 miljoonaa.

Sovelluksessa on eri hintaisia paketteja kaupunkilaisten erilaisiin tarpeisiin. Whim Urban -paketti on suunnattu säännöllisille matkustajille, jotka haluavat silloin tällöin nauttia taksin tai vuokra-auton vapaudesta.

“Tyypillinen Whim Urban -paketin käyttäjä on henkilö, jolle on tärkeää liikkumisen ja palvelun mukavuus ja helppous. Tyypillisesti heille ovat tärkeitä myös kestävät arvot ja kiinnostus kestävämmistä vaihtoehdoista”, kertoo Veera Aalto, MaaS Globalin viestintäkoordinaattori.

Whim Unlimited -paketti on sen sijaan moderni vaihtoehto auton omistamiselle. Auton omistamisen hinnalla käyttäjä saa käyttää rajattomasti julkista liikennettä, takseja sekä vuokra-autoja päivittäisen tarpeen mukaan.

Lehtisellä on käytössään Whim Urban -paketti.

“Käytän paljon erilaisia liikennevälineitä. Erityisesti hyödynnän julkista liikennettä, mutta myös taksilla tulee ajeltua nimenomaan lyhyitä matkoja”, Lehtinen sanoo.

Whim Urban -paketilla viiden kilometrin säteellä taksimatka maksaakin vain kymmenen euroa.

“Taksimatkat ovat pelastaneet minut kiireessä monta kertaa! Usein palaverit venyvät ja edullisilla taksimatkoilla säästyn juoksemiselta paikasta paikkaan.”

Pakettiin kuuluvia kaupunkipyöriä Lehtinen ei ole vielä ehtinyt hyödyntää, mutta niiden säännöllinen käyttöönotto on hänellä suunnitelmissa ensi kesäksi. Kesäaikaan kaupunkipyörät ovatkin olleet erittäin suosittuja ja Whim-sovelluksen kautta niillä tehtiin vuoden 2018 kesän aikana yli 100 000 matkaa.

Palvelu laajenee muihin Suomen suurimpiin kaupunkeihin

Tällä hetkellä sovellus on käytössä vain pääkaupunkiseudulla. Palvelua on tarkoitus laajentaa muihin Suomen suurimpiin kaupunkeihin vuoden 2019 aikana. Parasta palvelussa Lehtisen mukaan on, että kaikki tulee samasta sovelluksesta ja liikkuminen on tehty erittäin joustavaksi.

“Autoa tarvitsen harvoin, mutta silloin kun tarvitsen, Whimillä se on mukavan yksinkertaista. Suosittelen Whim Urban -pakettia ihmisille, jotka asuvat hyvien liikenneyhteyksien välillä ja heillä on joskus tarvetta muullekin, kuin julkiselle liikenteelle.”