Weekly Tips: Joulukuu

Joka kuukausi Weekly tarjoaa helsinkiläisille muotoiluaiheiset menovinkit. Joulukuussa lainataan kirjat Oodista ja juodaan glögiä basaarissa. Helsinki Design Weekly kannustaa kaikkia kaupunkilaisia etsimään huolellisesti merkityksellisiä, toivottuja ja kestävästi valmistettuja joululahjoja, tutuille ja tuntemattomille. Rauhallista loppuvuotta!

Keskustakirjasto Oodin avajaiset

5.12.

Töölönlahdenkatu 4

Vihdoinkin pääsemme kurkistamaan arkkitehtitoimisto ALA:n suunnitteleman uuden keskustakirjaston muotoilu- ja muotikirjojen osastolle. Myös toisen kerroksen harrastustilat kiinnostavat varmasti muotoilun ja käsin tekemisen ystäviä: luvassa on ainakin 3D –tulostin ja laserleikkuri, tarratulostin, lämpöprässi, ompelukoneita, saumureita ja rintanappikoneita.

Kaj Franck 2018 -palkintonäyttely: Tapio Anttila

9.11.2018–13.1.2019.

Designmuseo

Kaj Franck -muotoilupalkinnon saajaksi valittiin sisustusarkkitehti ja muotoilija Tapio Anttila. Anttila on uransa aikana työskennellyt sekä isossa organisaatiossa että yrittäjänä omassa yrityksessään. Leimaa antavia piirteitä hänen koko uralleen ovat syvä yhteistyö tuotekehityksen kanssa, toimivat rakenteelliset ratkaisut ja varma, oma muotokieli. Design Forum Finlandin Kaj Franck -muotoilupalkinto kunnioittaa muotoilija Kaj Franckin (1911–1989) työn henkeä ja periaatteita korkeatasoisesta, demokraattisesta ja funktionaalisesta suunnittelusta.

10 000 vuotta muotoilua: Muotoilun alkuaineet –keskustelusarja

5.12. 18-19.30

Kansallismuseo

Miten muotoilun alkujuuret tuntuvat nykymuotoilijoiden työssä? Mitkä materiaalit tulevat mullistamaan tulevaisuuden, kuten pronssi ja rauta menneisyyden? Muotoilun alkuaineet -tapahtumasarja tuo suomalaisen huippumuotoilun uudet tekijät ja innovatiiviset materiaalitutkijat syventämään Kansallismuseon 10 000 vuotta muotoilua -näyttelyn teemoja oman työnsä näkökulmasta.

Joulukuussa ehditään vielä mukaan keskusteluun, kun sarjan viimeinen osa koetaan Kansallismuseon toisen kerroksen Ateljee-tilassa. Puheenvuorot esitetään suomeksi. Lisätietoa yksittäisistä puhujista tästä. Haastattelijoina toimivat Kansallismuseon intendentti Eero Ehanti sekä Helsinki Design Weeklyn päätoimittaja Anni Korkman.

TOKYOn Joulumyyjäiset Kiasmassa

1.12.

10-17

Kiasma, Mannerheiminaukio 2
Taiteiden ja suunnittelun ylioppilaat TOKYO ry on Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun opiskelijoiden opiskelijajärjestö. Se järjestää perinteiset joulumyyjäisensä Kiasmassa tänä vuonna. Paikalla on jopa sata myyjää ja varmasti sellaisia lahjoja, joita ei muualta löydä

Kuvataideakatemian Opiskelijoiden Joulumyyjäiset

14.12.-16.12.
Perjantaina 15:00-20:00
Lauantaina 15.12. 11:00-18:00
Sunnuntaina 16.12. 11:00-18:00
Kuvataideakatemian opiskelijoiden perinteisistä joulumyyjäisistä voi löytää taidetta myös omaan kotiin. Myynnissä on niin suuria kuin pieniäkin taideteoksia: maalauksia, veistoksia, taidegrafiikkaa ja koruja.

Paper Bee Joulukauppa

1.-2.12.

11-16

Keiteleentie 12

Paper Been Joulukaupasta löytyy suloisimmat printtituotteet pukinkonttiin. Tarjolla kortteja, julisteita ja kirjoja sekä Maja-paahtamon kahvia.

Kuuma Punavuori Xmas Bazaar

16.12.

11-18

Albertinkatu 6

Etelä-Helsingin kuumin kahvilan ja sisustuskaupan yhdistelmä tarjoaa joulun alla basaaritunnelmaa; glögiä, mistelinoksia ja persoonallisia paketteja.