Johanna Bruun on Fiskars Art & Design Biennalen tuottaja

Johanna Bruun on helsinkiläinen monialainen muotoilija ja Fiskars Village Art & Design Biennalen tuottaja, jonka viimeaikaisia töitä on ollut Hotel St. Georgen taide- ja muotoilukuratointi, sekä hotellin sisustuksen visuaalinen ilme.

Aiemmin Johanna Bruun on työskennellyt mm. Artekille ja Vitralle suunnitellen lukuisia näyttelyitä, koteja ja liiketiloja. Viime vuosien aikana hän on työskennellyt myös Open House Helsinki -tapahtuman parissa. Luovi Productionsille Bruun tuotti Helsinki Fashion Summit –seminaarin 2012.

Millaisia odotuksia sinulle on Fiskars Village Art & Design Biennalen suhteen?

Odotan mielenkiintoisia ja poikkitaiteellisia puheenvuoroja nykytaiteeseen ja muotoiluun. Fiskarsin ruukin ainutlaatuinen kulttuurimiljöö ja ympäristö tekevät juuri tästä biennaalista ainutlaatuisen koko maailmassa. Odotan innolla myös sitä, että pääsemme julkistamaan Biennalen taiteilijat ja muotoilijat tammikuun lopulla. Kansainvälinen lista on täynnä herkullisia nimiä ja kokonaisuudesta on tulossa vahva, keskusteleva ja todella houkutteleva. Biennale kokoaa lisäksi Fiskarsin, ympäröivien ruukkien sekä Raaseporin taiteilijat ja muotoilijat yhteisen ohjelman alle.

On hauskaa olla mukana luomassa alustaa kohtaamisille, nykytaiteen ja muotoilun tekijöille ja kokijoille. Myös tasa-arvon näkökulmaa korostava sisältö on minulle myös henkilökohtaisesti tärkeä.

Mikä sai sinut lähtemään mukaan?

Minua on aina kiinnostanut monimuotoiset ja poikkitaiteelliset projektit, jotka tarjoavat uusia ja yllättäviä näkökulmia. On myös todella hienoa saada työskennellä kansainvälisen taiteilija- ja muotoilijaryhmän kanssa. Tietenkin myös mahdollisuus olla mukana tekemässä uudenlaista ja kiinnostavaa sisältöä juuri Fiskarsiin teki tästä projektista minulle erityisen innostavan.

Tulisiko sinulle mieleen joku muu näyttely tai tapahtuma, joka olisi viime aikoina tehnyt sinuun erityisen vaikutuksen?

Olen aina ollut ihastunut Venetsian taide- ja arkkitehtuuribiennaalien monipuoliseen ohjelmaan. Taiteen kokeminen ainutlaatuisessa Venetsiassa on kokonaisvaltainen elämys. Samantapaisen elämyksen, vaikkakin pienemmässä mittakaavassa, toivomme tarjoavamme myös Fiskarsissa.

Saisimmeko kuulla sisäpiirin vinkin Biennalen kokemiseen?

Ensi kesänä kannattaa varata aikaa ja tehdä retki Fiskarsiin. Fiskarsissa voi nauttia ruukin tunnelmasta ja kauneudesta sekä tutustua rauhassa poikkeuksellisen laajaan ja kiinnostavaan nykytaide- ja muotoiluohjelmaan. Kesällä voi jopa yöpyä ruukin tunnelmallisissa hotelleissa ja syödä hyvin osallistumalla esimerkiksi Biennalen aikaan järjestetyille taiteilijaillallisille. Biennalessa on myös paljon mielenkiintoista ohjelmaa lapsille.

Fiskars Village Art & Design Biennale 19.5.-15.9.2019. Ohjelma täydentyy tammikuun lopussa, lisätietoja löydät täältä.