VALO/ON 2019 ohjelma on julkaistu!

Parin viikon kuluttua järjestettävä valaistuksen ammattilaistapahtuma VALO/ON 2019 kutsuu jälleen yhteen valaistusalan, arkkitehtuurin ja tilasuunnittelun ammattilaiset. Tapahtuma tuo Telakan lavalle kansainvälisiä ja suomalaisia puheenvuoroja julkisten tilojen suunnittelun, valotaiteen ja yleisen inspiraation parista. Weekly esittelee esiintyvät muotoilijat sekä loistavan tähtitieteilijän Esko Valtaojan ja valovoimaisen laulajan Anna Puun.

Vuonna 2017 ensimmäistä kertaa järjestetty kaksipäiväinen tapahtuma tarjoaa innostavia puheenvuoroja ja vanhojen tuttavuuksien tapaamista inspiroivassa ympäristössä. Ensimmäisenä kuullaan Rogier van der Heideä. Van der Heide tunnetaan julkisten ja kaupallisten tilojen suunnittelijana, joka kehittää elämää helpottavia ratkaisuja innovatiivista muotoilua hyödyntäen. Hän on toiminut kaksikymmentä vuotta valoa, heijastuskuvia, arkkitehtuuria sekä tuotemuotoilua yhdistävän 3D-muotoilun parissa. Van der Heidelle on myönnetty lukuisia muotoilupalkintoja ja hän luennoi kansainvälisten konferenssien yhteydessä valaistussuunnittelusta, liiketoiminnasta ja strategisesta muotoilusta.´

Keskiviikkoilta päättyy suositun laulajan Anna Puun tunnelmalliseen esiintymiseen.

Torstain kansainvälinen puhuja on suuria installaatioita ja valoteoksia luova Christopher Bauder. Bauder on myös taiteen ja muotoiluun keskittyvän studion WHITEvoidin perustaja. WHITEvoidissa toimii vuorovaikutus-, media- ja tuotemuotoilijoita, sisustusarkkitehteja ja sähkösuunnittelijoita. Bauderin installaatioita ja performansseja on nähty ympäri maailmaa esimerkiksi Pariisin Pompidou-keskuksessa, Taiwanin kansallisessa taidemuseossa, Zurichin designmuseossa, Berliinin CTM & Transmediale -festivaaleilla, Montrealin ja Mexico Cityn MUTEK-festivaaleilla, Lyonin valofestivaaleilla ja lukuisissa muissa tapahtumissa.

Tapahtuman viimeisenä esiintyjänä lavalle nousee Esko Valtaoja, joka on yksi tämän hetken merkittävimpiä tieteentekijöitä Suomessa. Esko Valtaoja on avaruustähtitieteen emeritusprofessori Turun yliopistosta ja entinen Tuorlan observatorion johtaja. Hän on paitsi arvostettu tutkija, myös kiitetty tieteellisen tiedon popularisoija. Tämän myötä hän onkin suomalaisten suosikkitutkija: vuonna 2013 hänet nimettiin merkittävimmäksi elossa olevaksi suomalaiseksi tieteentekijäksi.

VALO/ON 2019 kerää yhteen kaksikymmentäyhdeksän julkisen tilojen valaistuksen johtavaa yritystä esittelemään kiinnostavimmat ja ajankohtaisimmat uutuustuotteensa ja palvelunsa. Kohderyhmänä ovat arkkitehdit, sisustusarkkitehdit, valaistussuunnittelijat, sähkösuunnittelijat, sähköurakoitsijat ja kiinteistönomistajat. Rekisteröidy kävijäksi ja tutustu päiväkohtaiseen ohjelmaan täällä. Huomioithan, että paikkoja on rajoitetusti ja että tapahtuma on tarkoitettu ainoastaan ammattilaisille.

VALO/ON 2019 30.-31.1.2019, klo 14-21. Tapahtumakeskus Telakka, Henry Fordin katu 6. Lisätietoja täällä ja  täällä