Weeklyn radio-ohjelma taajuudella

Helsinki Design Weekly -ohjelma jatkuu 8. maaliskuuta Radio Helsingillä.
Tunnin mittainen muotoilun makasiiniohjelma Helsinki Design Weekly jatkuu Radio Helsingillä maaliskuussa. Sen toimittavat Helsinki Design Weekin ohjelmajohtaja Anni Korkman ja päätoimittaja Ida Kukkapuro.

Helsinki Design Weekly -ohjelma jatkuu 8. maaliskuuta kello 12 Radio Helsingillä.

Tunnin mittainen muotoilun makasiiniohjelma Helsinki Design Weekly jatkuu Radio Helsingillä maaliskuussa. Sen toimittavat Helsinki Design Weekin ohjelmajohtaja Anni Korkman ja päätoimittaja Ida Kukkapuro.
Kukkapuron ja Korkmanin seuraksi saapuu joka jaksossa vieras muotoilun, muodin, arkkitehtuurin tai kaupunkisuunnittelun alalta. Lisäksi ohjelmassa testataan muotoilun todellista toimivuutta tai käyttökokemusta. Kevään aikana on luvassa muun muassa Mujin robottibussin, Urban Arrow -sähkökuormapyörän, kelluntatankin sekä mikroateriapakkauksen testit.

Virittäydy tunnelmaan ja kuuntele parhaat jaksot tähän mennessä!

Kova vai pehmeä kaupunki?

Muotoilu ja arkkitehtuuri voi olla joskus vihamielistä, ja sitä käytetään elämän mahdollistamisen sijaan sitä estämään ja ehkäisemään. Tästä keskustellaan maisema-arkkitehti ja skeittari Janne Saarion sekä muotoilija Kirsi Enkovaaran kanssa.

Muotoilun terveysvaikutukset

Kaupungit ovat kokonaan ihmisen suunnittelemia ympäristöjä, on siis täysin meistä kiinni millaisiksi ne muotoilemme ja sopivatko ne meille fyysisesti, psyykkisesti ja tukevatko ne hyvinvointiamme. Tilasuunnittelija Heini Lehtinen kertoo miten tilan vaikutusta hyvinvointiin voidaan mitata. Kulttuurisen vanhustyön asiantuntija Silva Siponkoski kertoo käytännön ratkaisuista ja kokemuksista hoivakodeissa.

Digitaalisia ongelmia ja ratkaisuja

Suunnittelija Sami Niemelä avaa, miten digitaalinen suunnittelu on poliittista.
Ohjelmassa kerrataan myös vinkkejä muotoilu-uutisten seuraamiseen sekä tehdään Suuri Kuorimaveitsi -testi.

Ohjelman kaikki menneet jaksot voi kuunnella podcasteina esimerkiksi Applen podcast -applikaatiosta tai ohjelman sivuilta on-demandina, joissa on mukana myös soitetut biisit.

Helsinki Design Weeklyn suora lähetys Radio Helsingillä perjantaisin klo 12–13.

 

Ohjelman kumppanit ovat Designmuseo sekä Modeo.