Weekly Podcast: Maailma sudenkorennon silmin

Taiteilija Ersin Han Ersin sekä ihmissilmän tarkkuudella toimivia VR-laseja valmistavan Varjon tuotepäällikkö ja perustaja Urho Konttori kertovat, mitä uusi teknologia mahdollistaa.

Taiteilija Ersin Han Ersin sekä ihmissilmän tarkkuudella toimivia VR-laseja valmistavan Varjon tuotepäällikkö ja perustaja Urho Konttori kertovat, mitä uusi teknologia mahdollistaa.

Virtuaalinen todellisuus voi kertoa meille maailmasta enemmän kuin mitä me ihmiset voimme omin aistein kokea. Vr-lasien avulla voi uppoutua kokemaan maailmaa esimerkiksi sudenkorennon tavoin – nähden maailman hidastettuna kaikissa spektrin väreissä. Helsinki Design Weeklyn ohjelmassa keskusteltiin muun muassa sääntelyn tärkeydestä ja teknologian mahdollisuudesta kasvattaa empatiaa.

Lisäksi jaksossa testattiin Gatcha-robottibussia. Japanilainen Muji ja suomalainen automatisoituja autoja suunnitteleva Sensible 4 ovat kehittäneet myös Suomen sääoloissa toimivan itseajavan bussin, joka paljastettiin yleisölle Oodissa perjantaina 8.3.

Helsinki Design Weekly on tunnin mittainen muotoilun makasiiniohjelma Radio Helsingillä . Sen toimittavat Helsinki Design Weekin ohjelmajohtaja Anni Korkman ja päätoimittaja Ida Kukkapuro. Helsinki Design Weeklyn lähetetään suorana Radio Helsingillä perjantaisin klo 12–13 ja uusintana lauantaisin klo 9–10.

Kuuntele koko ohjelma podcastina Radio Helsingin sivuilta tai podcast-aplikaatioista. Jos haluat kuulla myös ohjelmassa soitetut kappaleet, kuuntele jakso on-demandina radion sivuilta.

 

Ohjelman mahdollistavat kumppanimme, Modeo ja Designmuseo.