Kari Korkman on nimitetty Aalto-yliopiston kunniatohtoriksi

Helsinki Design Weekin perustaja Kari Korkman on nimitetty Aalto-yliopiston kunniatohtoriksi. Kunniatohtorin arvo on korkein huomionosoitus, jonka yliopisto voi osoittaa.

Helsinki Design Weekin perustaja Kari Korkman on nimitetty Aalto-yliopiston kunniatohtoriksi. Kunniatohtorin arvo on korkein huomionosoitus, jonka yliopisto voi osoittaa.

Kari tunnetaan parhaiten saavutuksistaan Helsinki Design Weekin luomisessa ja johtamisessa vuodesta 2005. HDW:sta on kasvanut merkittävin Helsingin ja Suomen muotoilumainetta ylläpitävä tapahtuma, joka on keskeisellä tavalla edistänyt muotoiluun liittyvän kaupunkikulttuurin luomista.

Karilla on laaja-alainen ja edistyksellinen näkemys muotoilusta, ja hän luo aktiivisesti mahdollisuuksia uudenlaisen muotoilun esiintuomiseen myös akateemisten piirien ulkopuolella. Kari on myös World Design Weeks -verkoston puheenjohtaja sekä Fiskars Design Art & Design Biennalen perustaja.

”Tunnustus tuli täytenä yllätyksenä ja se tuntuu tietysti äärettömän hyvältä. Kun katson taaksepäin niin tajuan kuinka paljossa olen saanut olla mukana. Tunnustuksen myötä toistuu kuitenkin se sama mikä aina ennenkin omalla kohdallani. Tilapäinen menestys lämmittää vain lyhyen hetken, olen jo seuraavassa hetkessä miettimässä miten asioita voisi tehdä paremmin, isommin, kansainvälisemmin”, sanoo Kari.

Promootiossa 13.6. vihitään eli promovoidaan eri tieteenalojen tohtoreita ja kunniatohtoreita, ja taiteen alan promootiossa promovoidaan myös maistereita. Akateemisen perinteen mukaan tutkinnon suorittaneet otetaan promootiossa tiedeyhteisönsä täysivaltaisiksi jäseniksi ja esitellään yhteisölle.

Muut tulevat taiteen kunniatohtorit ovat:

  • Videotaiteilija, ohjaaja, valokuvaaja Eija-Liisa Ahtila
  • Käyttäjälähtöisen suunnittelun professori Jacob Buur, University of Southern Denmark
  • Professori emerita, tekstiilitaiteilija Helena Hyvönen
  • Maisema-arkkitehti Leena Iisakkila
  • Visuaalisen kulttuurin professori Irit Rogoff, Goldsmiths, University of London
  • Media-artisti, Ars Electronica -festivaalin johtaja Gerfried Stocker
  • Päätoimittaja, kustantaja Daniel Thawley, A Magazine Curated by

Aalto-yliopisto järjestää 11. kesäkuuta kunniatohtoreiden paneelikeskustelun aiheesta Future of university as a hub of creativity, heritage, and innovation. Keskustelijoina ovat Jacob Buur, Kari Korkman, Marja Makarow, Jukka Mäkelä ja Gerfried Stocker. Keskustelussa pohditaan yliopiston kampuksen roolia, merkitystä ja mahdollisuuksia tulevaisuudessa. Tilaisuus järjestetään Dipolissa (Lumituuli-auditorio) klo 13–15 ja keskustelu käydään englanniksi. Tilaisuuteen on vapaa pääsy.