Stella ja Kosmo Strömman: Design-influenserin lapset suosittelevat

Kosmo, 8, ja Stella Strömman, 10, ovat muotoilijoiden lapsia ja tietävät niin ollen, mitä muotoilu on. He valitsivat suosikkinsa Helsinki Design Weekin koko ohjelmasta.

Kosmo, 8, ja Stella Strömman, 10, ovat muotoilijoiden lapsia ja tietävät niin ollen, mitä muotoilu on. ”Puhelimeni esimerkiksi on muotoilua eli joku on muotoillut sen”, Stella selittää.

Hänellä oli toiveissa Harry Potter -teemaisia tapahtumia. ”Sellainen työpaja olisi kiva, missä voisi suunnitella oman taikasauvan”, hän visioi. Kosmo arvostaisi työpajaa, jossa voisi testata Tähtien sodan avaruusalusta tietokoneohjelman kautta. ”Jos pitäisin oman työpajan, niin se liittyisi autoihin. Siellä näkisi erilaisia autoja. Tai voisin tehdä karkkimuseon, missä olisi esillä vanhoja karkkimerkkejä!” Kosmo sanoo.

Tässä ovat tapahtumat, joissa Kosmo ja Stella haluaisivat tänä vuonna käydä:

Helsinki XR Center

Keskus avaa ovensa ja esittelee vierailijoille virtuaali- ja lisätyn todellisuuden maailmaa. Keskuksen upouudessa showroom-tilassa voi nähdä erilaisia XR-demoja ja -ratkaisuja.

Stella: JESS JESS JESS! Roni Back on kokeillut näitä!
Kosmo: Joo, minäkin haluan kokeilla tätä!

5.9. klo 14–17, Hämeentie 135 A, 4. krs

Vuotalon Katukulttuuripäivä

Mimmit-taideyhdistys järjestää muotoilutyöpaja, näyttelyn ja katutaidekierroksen. Pihalla breikkaa Arja Tiili Dance Companyn Break the Fight! -ryhmä. Tapahtumassa voi lisäksi katsoa ulkoilmaelokuvan. Vuotalon julkisivussa on Andy Bestin ja Merja Puustisen teos Strange Fruits, joka on osa Suomen Kuvanveistäjäliiton julkisen taiteen hanketta Sculpture Expanded.  Päivä huipentuu rap-artisti Asteen riimittelyyn Vuosalissa.

Kosmo: Tässä samassa tapahtumassa voi tehdä montaa juttua.

 7.9. klo 16–22.30, Vuotalo, Mosaiikkitori 2, Helsinki

Värilaboratorio®

Elämyksellisessä ja innostavassa lasten Värilaboratoriossa® tutkitaan värejä oikeita koeputkia ja pipettejä apuna käyttäen. Laborantit saavat käyttöönsä laboratoriotakit sekä tutkimustulosten kirjaamista varten lomakkeet ja muistiinpanovälineet.

Stella: Voisin mennä tänne. Kuulostaa kivalta.

 15.9. klo 10–16, Annantalo, Annankatu 30

Habi Kids

Alueella sukelletaan Helsinkiin Monopoliin perustuvan pelin muodossa. Pelaaja voi unohtaa hattunsa Liisankadulle, joutua vankilaan tai vaikka ottaa nokoset Bulevardilla.

Stella: Minua kyllä kiinnostaa, jos joku joutuu vankilaan.
Kosmo: Kuulostaa siistiltä.
Stella: Olisi kyllä kivempaa joutua oikeaan vankilaan.

 11.–15.9. klo 10–18, Messuaukio 1

Lue lisää ohjelmasta lapsille, perheille ja ihan kaikille designista kiinnostuneille.