Arkkitehti Jenni Reuterin menovinkit vievät Erottajalta Otaniemeen

Jenni Reuter arvostaa sitä, että festivaali on avannut pääsyn kaupungin suljettuihin kohteisiin, kuten vanhalle Tulli- ja pakkahuoneelle, Teurastamolle ja Jätkäsaaren satamamakasiiniin.

Luovan alan ammattilaisena arkkitehtuurin professori Jenni Reuter tuntee monta HDW-osallistujaa. ”On aina kiva nähdä ystäviä ja kollegoita ja kuulla, mitä heillä on meneillään.”

Aalto-yliopiston professuurin lisäksi Jenni toimii arkkitehtinä sekä omassa toimistossa että yhdessä kollegojen Saija Hollmén ja Helena Sandman kanssa. Hän arvostaa sitä, että festivaali on avannut pääsyn kaupungin suljettuihin kohteisiin, kuten vanhalle Tulli- ja pakkahuoneelle, Teurastamolle ja Jätkäsaaren satamamakasiiniin.
”Minusta on hienoa päästä käymään hylätyissä, karuissa ja viimeistelemättömissä tiloissa.”

Erottaja 2

”On jännittävää päästä katsomaan tätä uusrenessanssikohdetta. Se on majesteettinen rakennus, ja sisällä tapahtuu kaikenlaista kiinnostavaa. Muutostilassa olevassa rakennuksessa on hyvä fiilis. Yksi aikakausi loppuu ja toinen alkaa, mutta olemme vielä välivaiheessa.”

6–15.9. klo 11–19, Erottaja 2

Love Harvest – aisteja ja mielihaluja kutkuttava illallinen

”Hienoa huomata, että luovasta ruoanlaitosta on tullut olennainen osa taide- ja muotoiluskeneä. Kasvismenu paikallisine kauden vihanneksineen on kuin minua varten muotoiltu. Sain varattua paikan ja odotan tätä kovasti!”

7.9., Erottaja 2

 

Vuoden kuvittajaksi valittiin Matti Pikkujämsä.

Palkintonäyttelyt

”Tuomaristoilla on paljon valtaa ja vastuuta alan määrittelyssä. Minulla on ollut kunnia sekä voittaa palkintoja että olla mukana tuomaristoissa, ja olen siksi nähnyt, kuinka paljon palkinto voi vaikuttaa nuoreen ammattilaiseen. Sillä, että joku arvostaa työtämme enemmän kuin ennakkosuosikkeja, on ollut suuri merkitys.”

Vuoden nuori kuvittaja
8–15.9. klo 10–20, Hanasaarenranta 5.

Vuoden nuori muotoilija
 4–15.9. 11–18 (viikonloppuna 12–16), Annankatu 11,

Urban Façades 

”On hienoa nähdä näyttely, jossa oppilaani tutkivat isojen mallien avulla julkisivuelementtejä. Kestävän arkkitehtuurin Unelmia paremmasta maailmasta-näyttely Erottaja 2:ssa on hyvin lähellä omia intressejäni.”

5.–26.9. klo 8–20
Väreen pääaula, Otaniementie 14, Espoo

Traces from the Anthropocene. Working with Soil

”Savirakentaminen on kiinnostanut minua pitkään, samoin kuin keramiikan yhdistäminen arkkitehtuuriin. Muissa kiinnostavissa näyttelyissä on kiehtovia materiaaleja, kuten New Silk – Mitä voimme oppia hämähäkeiltä? ja Aallon professorin Julia Lohmannin merilevälaboratorio Designmuseon Critical Tide -näyttelyssä.

Moni Otaniemen näyttelyistä esittelee esittelee hienosti pitkää työsarkaamme Aalto-yliopistossa.”

10.–26.9., Beta Space -galleria, Otakaari 1X, Espoo

Tutustu koko ohjelmaan.