Hummeri hyytelössä ja muita mahdollisia PechaKucha-aiheita

Marraskuun PechaKucha-illassa ovat puhumassa muun muassa graafikko Enni Koistinen ja taiteilijat Teemu Keisteri ja Karo Hellberg sekä Uumarketin perustaja Hanna-Kaisa Pekkala. Enni ja Teemu kertoivat, mitä aiheita ovat esityksilleen tähän mennessä miettineet.

Marraskuun PechaKucha-illassa ovat puhumassa muun muassa graafikko Enni Koistinen ja taiteilijat Teemu Keisteri ja Karo Hellberg sekä UU Marketin perustaja Hanna-Kaisa Pekkala. Enni ja Teemu kertoivat, mitä aiheita ovat esityksilleen tähän mennessä miettineet.

 

Graafikko-yrittäjä Enni Koistinen  kirjoittaa ystäviensä kanssa Musla-blogia. Enni on graafinen suunnittelija, josta tulee vielä jonain päivänä kylpylänomistaja. Tässä kolme aihetta, joita Enni on pyöritellyt mielessään.

Kylpylät, joissa olen kylpenyt ja joissa haluan kylpeä

“Olen intohimoinen kylpyläfriikki. Mun tavoita on päästä pohjois-Japaniin onsen-kiertueelle, jossa vaan kylven.”

20 kuvaa, jotka ovat räjäyttäneet tajunnan tänä vuonna

”Sellaisia ovat kuvat, joissa on jotain yllättävää ja jota olen jäänyt miettimän. Viime aikoine sellaisia ovat olleet muun muassa 70-luvun keittokirjakuvat, jotka on stailattu more is more -mentaliteetilla. Sain lahjaksi sellaisen keittokirja, jossa on “maailman parhaimmat reseptit”. Yksi niistä oli kokonainen hummeri gelatiiniliuoksessa!”

Upeimmat Youtube-tilit

“Seuraan muun muassa brittiä, joka on hurahtanut keskiaikaan. Hän tekee videoita esimerkiksi siitä, miten ihmiset silloin tekivät ruokaa tai jotain pärekynttilöitä. Se on todella larppauksen ytimessä. Minua ei kiinnosta keskiaika, mutta silti katson niitä ihan fiiliksissä.”

“Toinen on sellainen, jossa rekat ajavat liian matalan sillan ali ja törmäävät siihen.”

Teemu Keisterin mahdolliset aiheet 

Teemu Keisteri on taiteilija, joka on kehittänyt Ukkeli-hahmon. Hän esiintyy myös DJ:nä Windows95maninä ja Helsinki Design Weekin villitsi designväen Finnish Design Shopin Design Discossa.

Keisterillä oli täsmälleen samanlainen kampaus 7-vuotiaana.

Espoo – Free Life

“Miten helppo espoolaisen elämä on vaikuttanut taiteelliseen tekemiseen?

Olen kasvanut Espoon maaseudulla, ja se on ollut aika helppoa. Meille nuoruus oli elämän parasta aikaa. Sitä kautta on varmaan tullut tiettyä rohkeutta, kun on saanut ihan lapsesta asti riehua menemään tai vaikka pukeutua naisten vaateisiin. Tämän voisi kuvittaa arkistokuvilla! Tätä esitystä ei voi tehdä Vantaasta.”

Outsider Street Art

“Koen olevani taide-eliitin ulkopuolella, mikä ei haittaa, koska sisäpiirissä oleminen ei kiinnostakaan. Olin vasta Nykissä ja pääsin yksityisvierailulle Keith Haring -museoon. Samaistuin siihen, miten hänkin teki taidetta no rules -mentaliteetillä, miten “ei sais tehdä”. Katumaalauksia ilmaiseksi ja sitten jotain muuta tosi kalliilla.

Tuntuu, että Suomi on niin pieni maa, että tämän tyyppiselle taiteelle ei ole paljoa tilaa.”

No rules

“Haluan pystyä yllättämään mun vaimon, parhaat ystävät ja kaikki jatkuvasti. Kaikessa on aina twist ja joku no rules -kulma. Jos sitä ei ole, se alkaa ahdistaa.

Tässä jokaisella slidella olisi kaksi kuvaa, a ja b, yes rules ja no rules versiot tilanteista ja asioista.”

Liput 6.11.2019 järjestettävään PechaKucha-iltaan voit ostaa täältä. Kansikuva: Grafia / Heli Blåfield